Bişkek

Kırgızistan’ın başkenti ve en büyük şehri olan Bişkek,1878 yılında kurulmuştur. Sovyetler döneminden kalma mermer yapılar ve şık parklarıyla göz dolduran şehir geçmişten günümüze oldukça önemli bir yere sahiptir.

Orta Asya’dan geçen en önemli ticaret yollarından biri olan İpek Yolu, eski dönemlerde Bişkek topraklarından geçerek bu bölgedeki alışveriş ve ticareti hızlandırmış, farklı kültürlerin yayılmasına vesile olmuştur.1860’lı yıllarda ise Rusya tarafından saldırı altına alınan Bişkek ele geçirilmiş ve ismi Pişpek olarak değiştirilmiştir. Şehrin ismi Kırgızistan’ın bağımsızlığını ilan ettiği 1991 yılına kadar Pişkek, sonrasında günümüzdeki ismi olan Bişkek’i almıştır.

Kırgızistan’ın başkenti olan Bişkek, farklı milletlerden insan topluluklarına ev sahipliği yapan, günden güne büyümeye devam eden canlı bir şehirdir. Kozmopolit yapıdaki bu şehirde kullanılan resmi dil Kırgızca olmakla beraber İngilizce, Rusça ve Özbekçe de halk arasında konuşulan diğer diller arasındadır. Kazakistan sınırına oldukça yakın olan Bişkek’in gezilecek yerlerini, geleneksel yemeklerini, eğlence dolu festivalleri ve dahası için Bişkek Gezi Rehberi sayfamızı incelemeye devam edebilirsiniz.