Ermenistan

Ermenistan Cumhuriyeti, Güney Kafkasya ülkelerinden biri olup Türkiye’nin doğu komşularından biridir. Başkenti Erivan olan ülkede kullanılan resmi dil Ermenice olup, para birimi Ermeni Dramı’dır. Ülke; doğuda Azerbaycan, güneyde İran, batıda Türkiye ve Nahcivan ile komşudur.

2018 yılı verilerine göre 3 milyona yakın nüfusu bulunan Ermenistan’da halkın %90’ı Ermeni %5’i Azeri %3’ü Rus ve kalan kısmı başka milletlerden insanlar oluşturmaktadır. Ermenistan’da yaşayan bu 3 milyonluk halkın %90’ı Hristiyan inancına sahiptir ve kalan %10’luk kısımda diğer dinlere inanan topluluklardır.

Doğu Kafkasya ülkesi olan Ermenistan’da karasa iklim özellikleri görülmektedir. Kış aylarının çok sert ve soğuk geçtiği ülkede yaz ayları da oldukça sıcak geçmektedir. Bunun bir getirisi olarak ülkeye seyahatler daha çok ilkbahar ve sonbahar aylarında gerçekleştirilmektedir.

Ülkenin temel geçim kaynakları tarım ve sanayi olduğu için halkın yarısına yakın kısmı kırsal alanda yaşamlarını sürdürmektedir. Sebze ve meyve yetiştiriciliğinin yapıldığı ülkede üzüm, patates, pamuk ve şeker pancarı önemli tarım ürünleri arasında yer alıyor. Tarımın yanı sıra metal ürünleri, demir ve hazır aletlerin ihracatı ekonomik açıdan önemli bir yere sahiptir.

Gelişmiş bir ulaşım ağına sahip olan Ermenistan’da her saate aktif olan otobüs, minibüsler ve taksiler görebilirsiniz. Bunların yanı sıra trenler de şehir içi ulaşımda aktif olarak tercih edilmektedir. Ermenistan’ın görülmesi gereken tüm noktaları, lezzetli yemekleri, festivalleri ve daha fazlası hakkında detaylı bilgiye Ermenistan Gezi Rehberi ve Erivan Gezi Rehberi sayfalarımıza göz atabilirsiniz.