Erivan

Ermenistan Cumhuriyeti’nin başkenti ve en büyük şehri olan Erivan, ülkenin modern ve geleneksel yönü yansıtır. Sovyetler döneminden kalma mimarisiyle günümüz modern mimarisinin birleştiği caddeler ve binalar şehre farklı bir hava katmaktadır. Erivan genelinde inşaatlarda pembe taş kullanışı sebebiyle ‘’Pembe Şehir ‘’ olarak da anılmaktadır.

Başkent Erivan’da yapılan 2016 nüfus sayımına göre şehirde 1 milyondan fazla kişi yaşamını sürdürmektedir. Ülke nüfusu günden güne göçler sebebiyle azalırken bu durumun bir sonucu olarak erkek nüfusunu oldukça azalmıştır. Kadın nüfusunun yoğunlukta olduğu ülkede çöpçülerden şoförlere her alanda çalışan kadın gördüğünüzde şaşırmamalısınız.

Başkent Erivan ülkenin en çok turist çeken noktalarından biri olmakla beraber İngilizcenin yaygın olarak kullanıldığı bu ülkede birçok kişiyle rahatlıkla iletişim kurabilirsiniz. İngilizce yaygın olarak konuşulsa da ülkenin resmi dili Ermenice’dir. Doğu Anadolu’da yaşayan halkın kulaklarına tanıdık gelebilecek kelimeler olmakla beraber Türkçe ’ye benzemeyen bir lisandır.

Ülkenin sık ziyaret edilen ve en büyük şehrinin bilmeniz gereken tüm yönlerini Erivan Gezi Rehberi sayfamızda keşfedebilirsiniz. Şehri inceledikten sonra daha detaylı bilgi için Ermenistan Gezi Rehberi sayfamıza da göz atmanızda fayda var.