Bangladeş

Güney Asya ülkelerinden olan Bangladeş Halk Cumhuriyeti, dünyanın en kalabalık 8. Ülkesidir. Başkenti Dakka olan şehirde Bengalce en çok konuşulan dildir. Hindistan ve Myanmar ile komşu olan şehir Asya kültürünün tüm izlerini taşımaktadır. Yemeklerinden kıyafetlerine, inanışlarından yaşama biçimlerine kadar etnik ve geleneksel bir hayat süren Bangladeş halkı oldukça sıcak kanlıdır.

Halkın %90’ı Müslüman olmakla beraber %9’luk kesimse Hindu inancına sahiptir. Geriye kalan %1’lik kısmı Budistler ve Hristiyanlar oluşturmaktadır ancak yok denecek kadar az bir insan farklı inanca sahiptir.

Başkent Dakka’nın yanı sıra Chittagong ve Sylhet gibi şehirdeki de oldukça ziyaretçi çekmektedir. Dakka bölgesinde daha çok tarımsal faaliyetler yoğunluktayken, uzun kumsalları ve okyanusa kıyısıyla Chittagong’da tatil severlerin favori şehirleri arasında bulunmaktadır.

Tropikal iklimin yaşandığı Bangladeş’te Haziran-Eylül arasında çok fazla yağmur yağmakla beraber sıcaklıklar düşmemektedir. Nerdeyse her dönemde sineklerin çok fazla olduğu şehirde yanınıza sinek ısırıklarından koruyucu sprey almanızı öneririz.