Dakka

Bangladeş’in en büyük şehri ve başkenti olan Dakka, ülkenin alışveriş ve gezi merkezidir diyebiliriz. Dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olan Dakka’da nüfus günden güne artarak 10 milyona ulaşmıştır ve şehir oldukça kabalalıktır.

1971 yılında Hindistan ve Pakistan’a karşı savaşarak bağımsızlığına kavuşan şehir günümüzde parlamenter sistemle yönetilmektedir. Ülkede yaşayan halkın birçoğu İngilizceye hâkim olmakla beraber resmi dil Bengalce’dir. Bangladeş Takası’nın kullanıldığı şehrin saati Türkiye saatine göre 4 saat ileridedir.

Asya Kıtası bulunan şehir Myanmar ve Hindistan’la komşu olmasının yanı sıra Hint Okyanusu’na güneyden kıyısı bulunmaktadır. Kıtanın en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Bangladeş’te; hazır giyim, deniz ürünleri, deri ve çay ithalatı ülkenin ekonomisinde önemli bir katkı sağlamaktadır.

Şehirde çay ticaretinin yapılmasının en büyük nedenlerinden biri Haziran-Eylül ayları arasında başlayan Muson yağmurlarıdır. Sıcaklıkların 20 derece civarından seyrettiği ancak aşırı yağışın olduğu bu aylarda şehir genellikle daha az ziyaretçi almaktadır.Halkının %99’unun Müslüman olduğu bu şehirde farklı etnik özelliklere biraz da tanıdık geleneklere denk gelebilirsiniz.