Dakar

Afrika Kıtası’nın en önemli turizm ve ticaret merkezlerinden biri olarak kabul gören Dakar, aynı zamanda tüm dünyanın en hızlı gelişen ve büyüyen Batı Afrika şehirlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Atlantik Okyanusu’nun kıyısında mükemmel bir konuma sahip olan şehir, Cap Vert Yarımadası üzerinde kurulu muazzam bir şehirdir. İlk yerleşimin 1444 yılında Portekizlilerin ayak basması ile başlayan Dakar gezilecek yerler bakımından da sayısız imkan sunan bir şehir.

Senegal’in başkenti Dakar’ın kuzey kesiminde yer alan ve Pink Lake olarak da bilinen Pembe Göl, şehrin ilk ziyaret etmeniz gereken yerleri arasında bulunuyor. Ayrıca şehrin 2 km açığında yer alan Goree Adası ve buradaki Köleler Evi Müzesi de kesinlikle görülmeye değer. Bandia Koruma Alanı’nda kısa süreli bir safari deneyimi yaşayabilir, Dakar Ulu Camii’ni ziyaret edebilir, Afrika Anısı Katedrali’nin muhteşem mimarisini fotoğraflayabilir, Bağımsızlık Meydanı’nı turlayabilir ve Afrika’nın Rönesans’ı Anıtı’nı yakından görebilirsiniz. Reserve de Bandia ve IFAN Afrika Sanatları Müzesi’ni de Dakar’da gezilecek yerler listenize dahil etmeyi unutmayın.

Atlas Okyanusu’nun kıyısındaki Batı Afrika ülkesi Senegal’in en çok turist çeken şehri Dakar’ın genelinde tropikal iklimin etkileri görüldüğü için yıl boyu ortalama sıcaklıklar 22 – 24 santigrat derece arasında seyrediyor. Şehri ziyaret etmek için en uygun dönemin aralık, ocak ve şubat ayları olduğu Dakar’da Atlas Okyanusu’nun muhteşem plajlarında deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

İstanbul’dan aktarmasız bir şekilde hava yolu ile ulaşabileceğiniz Dakar’a 7 saat 30 dakikalık bir uçak yolculuğunun ardından ulaşmanız muhtemel. Blaise Diagne Uluslararası Havalimanı’na vardıktan sonra ister araç kiralayın, isterseniz de taksi veya toplu taşıma araçlarını kullanın, tercih sizin. Gitgide artan turizm potansiyeli nedeniyle konaklama tesislerinin de arttığı Dakar’da her bütçeye uygun bir otel bulmak mümkün. Atlantik Okyanusu’na nazır lüks bir otelde ya da şehir merkezinde daha uygun fiyatlı bir tesiste konaklama ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Şehir içi ulaşımın belediye otobüsleri ve taksiler ile sağlandığı Dakar’da taksimetre sistemi olmadığı için ücretler tamamen pazarlık yöntemi ile belirleniyor. Havalimanından şehir merkezine taksiyle gitmek için yaklaşık 10 – 12 avroluk bir ücret ödemeniz gerektiğini unutmayın. Senegal mutfağına özgü lezzetleri yanı sıra Fransız lezzetleriyle de fazlasıyla karşılaşacağınız Dakar’da en çok da et ve sebze yemekleri hoşunuza gidecek. Hindistan cevizi ve muzun da bolca tüketildiği şehirde tatmadan dönmemeniz gereken başlıca lezzetler, şavurma, maafe, yassa poulet, ceebu jen ve falafeldir.

Afrika kıtasının belki de gece hayatı konusunda en canlı şehirlerinden biri olan Dakar, canlı müzik, bar gibi eğlence mekanları açısından inanılmaz zengin bir şehir. Victor Hugo Street, Les Almadies, Cheikh Anta Diop Meydanı gibi bölgelerde yoğunlaşan eğlence mekanlarıdan en çok öne çıkanlar ise Phare des Mamelles, Bayekou ve Duplex’tir. Türkiye ile arasında 3 saatlik zaman farkı olan Dakar’ın resmi para birimi Batı Afrika CFA Frangı, resmi dili ise Fransızcadır. Senegal’in başkenti Dakar’ı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları 90 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaf tutulur.