Burkina Faso

Afrika Kıtası’nın batı bölümünde yer alan Burkina Faso, denize kıyısı olmayan ülkelerden birisidir. Burkina Faso, geçmişte Fransa sömürgesinin altında olduğu zamanlarda Yukarı Volta ismini alarak bağımsızlığına kavuşmuştur ve Thomas Sankara önderliğinde devrim gerçekleştikten sonra Burkina Faso ismini almıştır. Geçmişte Fransa sömürgeciliği adı altında bağımsızlığa kavuştuğu için ülkenin resmi dili bu sebeple Fransızca olmuştur. Ülkede kullanılan diğer yerel diller ise; Moore, Fulfulde, Dioula dilleridir. Özellikle yaygın olarak günlük hayatta Dioula dili, ticari hayatta ise Arapça dili kullanılmaktadır.

Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’dır ve nüfusun büyük bir çoğunluğu burada yaşamaktadır. Burkina Faso’nun genel nüfusu ise yaklaşık 18 milyon civarındadır. Burkina Faso’nun güneyinde Benin, Fildişi Sahilleri, Gano ve Tago, kuzey batısında Mali, kuzey doğusunda ise Nijer bulunmaktadır.

Ülkede Sudan – Sahel olarak iki ayrı iklim görülmektedir. Sahel ikliminde kuraklık mevcutken, Sudan da ise yağışlar dört veya beş ay arasında sürmektedir. Bu yüzden seyahatinizde Mart – Nisan aylarını tercih edebilir, Ocak – Şubat aylarını ise gözden çıkarabilirsiniz.

Bunların dışında görülmeye değer doğa güzelliği, müzeleri ve birçok gezilecek yerleri karşısında da hayretlere düşeceksiniz. Dünyaca ünlü bir milli park olan Arli Ulusal Park, su aygırlarının sıklıkla görüldüğü Tengrela Gölü, UNESCO tarafından Dünya Geçici Miraslar listesine eklenen Pobe Mengao ve bu gibi tarihi alan olan Sindou Tepelerini muhakkak ziyaret etmeli ve görmelisiniz. Ulusal Müzik Müzesi ve Burkina Faso Ulusal Müzesi’ni de listenize ekleyerek seyahatinizi tamamlamalısınız.