Ouagadougou

Burkina Faso’nun başkenti ve ülkenin en büyük şehri olan Ouagadougou, ülkenin hem idari hem kültürel hem de ekonomik merkezidir. Ouagadougou şehri, Fildişi Sahili’nin Abican Kentine ve Burkina Faso’nun kuzeyindeki Kaya Kentine tren yoluyla bağlıdır.

Burkina Faso kültürel açıdan ne denli zenginse başkenti de o derece zengindir. Geleneksel yapıdaki kıyafetleri, kostümleri ve maskeleri oldukça dikkat çekmekte ve aynı zamanda el sanatları ile de popülerliğini korumaktadır. Ayrıca ev ya da kişisel eşyalar için farklı tarzdaki aksesuarlara ve bu gibi daha birçok eşyaya, Ouagadougou’da alışveriş yaparak kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bu tarz ürünleri ya Tengsoba Bulvarı’nda ya da sokak satıcılarından satın alabilmeniz mümkündür.

Turistlerin sıklıkla tercih ettiği bu yerleri, sizde hem gezerek hem de sevdiklerinize veya kendinize hediyelik eşyalar alarak, bu kültürü yakından benimseyeceksiniz. Sadece kıyafet veya ev aksesuarından ibaret olduğunu düşünmeyin takı ve mücevherlerin de yoğun ilgi gördüğü bu alışveriş yerleri, turistler tarafından büyük bir ilgi görmektedir. Bu sebeple Ouagadougou şehrinin kültürünü, yemeklerini, eğlencelerini, festivallerini merak ediyorsanız artık listenize alışverişi de eklemelisiniz.

Gece hayatı olarak bar ve gece kulüplerinin olması da ziyaretçilerimizi memnun eden bir diğer güzellikleri arasındadır. Çünkü bu yerlerde müziğin yanı sıra dekor ve kostümleriyle sizleri büyüyeceğinden emin olabilirsiniz. Bunlardan ziyade Ouagadougou şehrinde gezilecek yerler arasında ilk önceliğiniz kesinlikle Ouagadougou Katedrali olmalı. Ve sonrasında Ulusal Müzik Müzesi ve Ulusal Müzeyi gezerek etnik kültüre bizzat şahit olacaksınız. Tüm bu güzelliklere yakından şahit olmak isterseniz, bir an önce yolunuzun buraya düşmesini sağlamalısınız. Ouagadougou gezi rehberi sayfamızda daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.