Lahor’da Gezilecek 18 Yer | Detaylı Anlatım

Pakistan’ın en ünlü ve en eski şehri olan Lahor, turistik geziler sırasında mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.

Bu yazımızda da Lahor gezilecek yerler arasında göze çarpan noktaları derledik. Bahçeler şehri olarak da tanımlanan Lahor, Müslüman kültürünü çok iyi anlatan antik binalarla ve camilerle çevrilidir.

#1 Lahor Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Badshahi Camii

Badshahi Camii

1971-1973 arasında yapılan Badshahi, “İmparatorluk Camii” olarak da bilinir. Tarihsel açıdan ve aile pikniği bakımından iyi bir yerdir.

2- Büyük Jamia Camii

Büyük Jamia Camii

Bahria Kasabasında bulunan dünyanın yedinci, Pakistan’ın üçüncü büyük camisidir. Dünyaya İslami perspektiften bakmak için turistler burayı ziyaret ediyor.

3- Wazir Khan Camii

Wazir Khan Camii

Indo-İslam kültürünün bir ürünüdür. Lahor’da görülmesi gereken yerler arasında da yer alır. Süslü çinileri ile dikkat çekiyor.

4- Data Durbar Kompleksi

Data Darbar Complex

Eskiden kalma türbelerden olan yapı, Lahor’daki Bhatti Kapısı’nın yakınında bulunuyor. Hem Müslümanlar hem de gayri-Müslimler ziyaret ediyor.

5- Shia Masjid Lahor

Shia Masjid Lahor

Şia kültürünün en iyi örneğini gösteren bu güzel cami, yurt dışından bu kültürü tanımak isteyenler için bir sürü bilgi sunuyor.

6- Shalimar Bagh

Shalimar Bagh

Babür döneminin esintileri ve modern dekorasyonun birleşmesiyle bu bahçe oluşmuş. Arkadaşlarınız veya ailenizle hoş vakit geçirebilirsiniz.

7- Bagh-e-Jinnah

Beyaz bir sarayı andıran Cinnah Kütüphanesi kitapseverlerin durak yeridir. Bahçe kısımlarıyla da güzel bir ortam sunuyor.

8- Hazuri Bagh

Hazuri Bagh

Hazuri Bagh, Baradari’nin merkezinde Lahor’un tarihini farklı bir bakışla ele alıyor.

9- Jilani Park

Jilani Park

Hapishane yolu üzerinde konumlanan bir parktır. Yıl içinde gösteriler, yarışmalar ve sergiler düzenlenir.

10- Oasis Golf ve Su Yeri

oasis golf

Eğer tatilinizi eğlenmeye odaklı düşünüyorsanız Oasis’i mutlaka denemelisiniz. Golf ve su ile ilgili ne kadar aktivite varsa gerçekleştirebilirsiniz.

11- Minar-e-Pakistan

minar-e-pakistan

Pakistan ile tanışmak için ideal yerlerden biridir. Tarihsel süreci öğrenmek için çevredeki rehberlerden yardım almayı unutmayın.

12- Lahor Kalesi

Lahor Kalesi

Shah Jahan döneminde inşa edilen kalede ustalıkla yapılmış cam işçilikleri hemen fark ediliyor. Kalenin bir köşesinde durup övgüler yağdırmamak elde değil.

13- Lahor Müzesi

Lahor Müzesi

1865-1866 yılları arasında kurulan müze, tarihi eser koleksiyonuyla tebrik topluyor. Lahor’da eğitim gören tarih öğrencileri için burası dibi görünmeyen bir kuyu gibi.

14- Dai Anga Mezarı

Dai Anga Mezarı

Tren istasyonunun yakınındaki Naulakha bölgesinde yer alan bu türbenin kesinlikle ziyaret edilmesi gerek. Pakistan’a kadar gelmişken burayı görmemek olmaz.

15- Lahor Hayvanat Bahçesi

Lahor Hayvanat Bahçesi

Çocuklarla hayvanların iletişimi bir başka oluyor. Onları bu deneyimden mahrum bırakmamak için ve gezinize biraz farklılık katmak adına hayvanat bahçesini uğrayabilirsiniz.

16- Lahor Safari Parkı

Lahore Safari Park

Hayvanat bahçesinden daha fazla macera arıyorsanız safari park size göre. Vahşi yaşamı yakından görmek isteyenler hazırlıklarını yapıp bir gününü burada geçirebilir.

17- Elhamra Sanat Merkezi

Şehrin modern kesiminde yer alan sanat merkezi, Elhamra Sanat Konseyi’nin girişimleriyle 1992’de kuruldu. Nayyar Ali Dada’nın elinden çıkan yapı, 1998’de mimarlık ödülü kazandı. Lahor’un en geniş çağdaş ve modern sanat koleksiyonu burada sergileniyor. Bazı zamanlar merkezde tiyatro ve müzikal etkinlikler de olur.

18- Fakir Khana Müzesi

Fakir Khana Müzesi

Bhatti Kapısı‘ndan 500 metre içeri doğru yürüdüğünüzde müzeyi göreceksiniz. 18. yüzyıldan beri Lahor’da yaşayan Fakir ailesinin evinde bir müze bulunur. Ailenin meydana getirdiği koleksiyon, 13 binden fazla sanat eserine sahiptir. Dolayısıyla, Güney Asya’nın en büyük özel müzesi Fakir Khana’dır.

*Pakistan’ın Lahor şehrini sizi sıkmadan, en özet şekliyle sizlere anlattık. Asya ve İslam kültürünün eserlerini korumaya devam eden Lahor, turizmcilerin dikkatini her yıl daha çok çekiyor. Asya’daki Müslümanların nasıl eserler bıraktığını, dinin burada yaşandığını görmek için Lahor’u tercih edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey en ucuz Lahor uçuşlarından satın alıp, gezi hazırlıklarına başlamak. Türk Hava Yolları ve Atlas Global’in genelde uygun seferleri bulunuyor. Merak ettikleriniz varsa yorum kısmından bizimle iletişime geçebilirsiniz. Şimdiden keyifli bir tur dileriz!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin