Eskişehir Balmumu Müzesi

İlk olarak 1835 yılında Londra’da açılan Madame Tussauds Müzesi balmumundan heykellere olan ilgiyi arttırmıştır.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in girişimleriyle Eskişehir’e kazandırılan Eskişehir Balmumu Müzesi de bu konuda ülkemizdeki en önemli ziyaret durakları arasında yer alıyor.

2013 yılında açılan müze, kurucusu ve eserlerin sanatçısı olan Yılmaz Büyükerşen’in ismiyle de anılmaktadır. Müzede yerli ve yabancı bilim, sanat ve siyaset tarihinden 160 balmumu heykeli sergilenmektedir. Eskişehir Balmumu Müzesi’nde en beğenilen heykeller arasında Atatürk, Orhan Gencebay, Cüneyt Arkın gibi ülkemiz için çok özel olan isimlerin heykelleri de bulunmaktadır.

yılmaz büyükseren balmumu müzesi

Eskişehir Balmumu Müzesi’ne zamanla şehri ziyaret eden ünlüler onay verdikleri taktirde onların ölçüleri alınarak balmumundan heykelleri yapılmakta ve müzeye eklenmektedir. Müzedeki heykellerin bir kısmı aslına pek benzemese de bazı heykelleri gerçeğinden ayırmak mümkün değil.

balmumu müzesi eskişehir
Görsel Kaynak: Tatilcity.net

Eskişehir’in müzeleri arasında mutlaka görülmesi gereken müzelerden olan Eskişehir Balmumu Müzesi’ne gelen ziyaretçiler müzede çektirdikleri fotoğrafların baskısını da satın alarak güzel bir anı sahip olabilmektedir. Eğer Eskişehir’e geldiyseniz bizce bu keyifli ve özel müzeyi Eskişehir gezilecek yerler listenize dahil edebilir ve pek çok ünlünün balmumundan heykellerini görme fırsatını yakalayabilirsiniz.

1- Eskişehir Balmumu Müzesi Ziyaret Bilgileri

  • Adres: Atatürk Bulvarı No:43
    (Büyükşehir Belediyesi Odunpazarı Evleri Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Altı)
    ESKİŞEHİR
  • Ulaşım: Eskişehir Balmumu Müzesi Odunpazarı bölgesinde bulunduğu için buraya kolay bir şekilde ulaşmanız mümkün. Şehre gelenler Odunpazarı’na mutlaka uğradığından bu müzeyi Odunpazarı bölgesine gelindiğinde ziyaret edilebilir. Şehrin diğer bölgelerinden buraya gelmek isteyenler ise tramvay veya diğer toplu taşıma araçları ile Odunpazarı’na gelerek kısa bir yürüyüşün ardından müzeye ulaşabilir.
  • Ziyaret Saatleri: Müze hafta içi 10:00-17:00; hafta sonu 09:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Pazartesi günleri ise müze ziyarete kapalıdır.
  • Giriş Ücreti: Müzeye giriş ücreti olarak yetişkinlerden 12₺ ve öğrencilerden 6₺ alınmaktadır. Müzeden elde edilen gelir kız çocuklarının ve engelli çocukların eğitimi için kullanılmaktadır.
  • Fotoğraf Çekimi: Müzenin “Demokrasi” ve “Dünya Liderleri” salonlarında bireysel fotoğraf çekimi yasaktır. Bu bölümlerde ücretli olarak fotoğraf çektirebilirsiniz.
  • İnternet Sitesi: www.balmumuheykeller.com

Not: Bu arada eğer yazımızın başındaki videoyu izlemediyseniz hemen izlemenizi öneriyoruz. Video’da Beyazıt Öztürk, Murat Cemcir ve Ahmet Kural ile müzede gerçekleştirilen çok keyifli bir şaka bulunuyor. Bu ipucunu da vermiş olalım 🙂

  Eskişehir Balmumu Müzesi hakkında tüm bildiklerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin