İçel olarak da adlandırılan ve Türkiye’nin güney kesimindeki en güzel şehirlerden biri olan Mersin, kuzeyinde Karaman, Konya ve Niğde, doğusunda Adana ve batısında da Antalya ile sınırlarını paylaşıyor. Tarsus, Çamlıyayla, Akdeniz, Yenişehir, Toroslar, Mezitli, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı, Anamur gibi ilçeleri olan ve son yıllarda hem turizm hem de diğer endüstriler açısından inanılmaz bir gelişme kaydeden kent aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen liman kentlerinden de biri.
Yıllar boyunca Akdeniz’in en önemli ticaret merkezlerinden biri haline gelen Mersin’de dolu dolu bir yaz tatili sizleri bekliyor! Yaz sıcaklarında Mersin’de olmak istemiyorsanız, seyahatinizi nisan veya mayıs ayına denk getirerek de deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarmanız mümkün. Mersin der demez akla ilk gelen yerlerden biri olan Cennet Cehennem Çökükleri, 70-128 metre aralığında derinliğe sahip. Tavan çökmesi ile oluşan Cennet Cehennem Çökükleri’ne çıkan yolda karşınıza çıkacak olan kahvaltı salonlarından birine uğrayın ve yöreye özgü bazlama, reçel ve daha pek çok lezzeti tadın. Müze Kart’ınız var ise şayet bu bölgeyi hiçbir ücret ödemeden gezmeniz mümkün.
Milattan Önce 7000’li yıllardan bu yana varlığını sürdüren Yumuktepe Höyüğü’nü ve bu bölgeden çıkarılan arkeolojik eserlerin sergilendiği Mersin Müzesi şüphesiz şehir turunuzun unutulmazlarından olacak. İlginç doğal oluşumları ile dikkat çeken Mersin’in bir başka göze çarpan yeri ise Erdemli ilçesi sınırları içerisinde yer alan Şeytan Vadisi’ndeki Adam Kayalar. Bu bölgeye çok yakın bir konumda bulunan Kızkalesi’ni de mutlaka görmelisiniz. Tantunisinin il sınırlarını aşıp tüm Türkiye’ye yayıldığı Mersin zengin bir mutfağa sahip. Hal böyle olunca da şehrin gastronomisi oldukça gelişmiş ve bu kültürel zenginliklerine de yansıyor.
Genelinde tipik Akdeniz ikliminin etkilerinin görüldüğü Mersin’de yaz aylarında termometreler 30-35 santigrat derecede seyrediyor. Şehri rahat rahat gezmek için en uygun dönem ise ilkbahar ve sonbahar ayları. Ayrıca Mersin’de yıl boyu gerçekleşen eğlenceli festivallerin güncel etkinlik takvimlerine de göz atmanızda fayda var. Her bütçeye uygun konaklama tesislerinin olduğu Mersin’in merkezinde genellikle şehir otellerine rastlanırken, kıyı şeridinde 4 ve 5 yıldızlı lüks oteller ve tatil köyleri dikkat çekiyor. Tabii pansiyon, hostel ve butik otel gibi tesisler de var.
Şehir içi ulaşımda genellikle özel halk otobüsleri, dolmuş ve belediye otobüslerinin etkin rol oynadığı Mersin’de birkaç günden uzun kalacaklar Kentkart alarak, şehir içi ulaşımlarını daha uyguna getirebilir. Türkiye’nin dört bir yanından ulaşımın mümkün olduğu Mersin’e kara yolundan gitme gibi bir düşünceniz varsa eğer otobüs seferlerini araştırabilirsiniz. Hava yolundan gelmeyi düşünüyorsanız da Adana Şakirpaşa Havalimanı varışlı uçuş seferlerini araştırabilir ve havalimanına vardıktan sonra da Havaş otobüsleri ile Mersin’e aktarmasız bir şekilde ulaşabilirsiniz.