Edremit

Doğası ve el değmemiş güzellikleri ile her yıl turizm potansiyelini daha da artıran Edremit, yazlıkçıların ve günübirlik tatilcilerin ilgi odağında olmaya devam etmektedir. Huzur dolu ve sessiz sakin tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan Edremit, Akçay ve Altınoluk’tan sonra Balıkesir’in en büyük üçüncü ilçesi olma özelliğini taşımaktadır. Her yıl sayısız yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan Edremit’in yaklaşık 148 binlik nüfusu bilhassa yaz aylarında 2’ye, 3’e katlanmaktadır. Edremit Körfezi’nden 8 km içeride kalan ilçe, Marmara Bölgesi’nin güneyinde eşsiz bir konuma sahiptir.

Kaz Dağları ve Edremit Körfezi arasındaki mükemmel konumu ile Edremit, İstanbul ve Çanakkale’de ikamet eden hafta sonu tatilcilerinin de mutlaka rotasına dahil olmaktadır. Antik Çağ’daki adı “Adramytteion” olan Edremit’in merkezinde deniz olmasa da Altınoluk ve Akçay mahallelerinin denize kıyısı vardır. Kaz Dağları’nın tertemiz havasını soluyacağınız Edremit’te yapılacak aktivitelerin başında kuşkusuz yürüyüş yapmak ve yüzmek geliyor. Derman Kaplıcaları ve Güre Kaplıcaları’nı ziyaret ederek bu civardaki kaplıca otellerinden birinde konaklayabilirsiniz. Ege mutfağının birbirinden leziz yemeklerini tadabilir ve ardından sahil kenarında yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Tarihi Milattan Önce 1400’lü yıllara kadar uzanan Edremit, sadece deniz, kum, güneş üçlüsüyle değil, aynı zamanda tarihi ve doğal güzellikleri ile de ön plana çıkan bir yerleşim yeridir. İlk olarak, Kaz Dağları Milli Parkı’nı bir rehber eşliğinde gezerek envaiçeşit endemik bitki ve doğal yaşamı yakından gözlemleyebilirsiniz. Ardından Darıdere Tabiat Parkı, Sütüven Şelalesi, Hasanboğuldu ve Şahinderesi Kanyonu ile Edremit seyahatinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Yaz aylarında Edremit’e geldiyseniz eğer Altınoluk ve Akçay’daki denize sıfır otellerden birini tercih etmenizi öneriyoruz. Kışın veya sonbaharda gidecek olanlar da Güre ve Derman Kaplıcaları’ndaki termal otellerden birini tercih edebilir.

Kuzeyinde Bayramiç ve Yenice, güneyinde Burhaniye, doğusunda Havran, batısında ise Ege Denizi, Ayvacık ve Ezine (Çanakkale) ile sınırlarını paylaşan Edremit’in başlıca dağları arasında da Eybek Dağı ve Musluk Dağları bulunmaktadır. Zeytinli, Narlı, Güre, Altınoluk ve Akçay’a oldukça yakın bir mesafede yer alan Edremit’in genelinde Akdeniz ikliminin etkileri görülmektedir. Sıcak ve ılıman bir iklimin hakim olduğu ilçede kış mevsimi yağışlı geçerken, yazın da sıcak ve kurak geçer. Şifalı suları, mavi bayraklı plajları, tertemiz havası, denizi ve doğal güzellikleri ile ünlenen Edremit’te dört mevsim kartpostallık manzaralar ile karşılaşacağınıza emin olabilirsiniz. İlçe merkezine sadece 12 km uzaklıktaki Güre Kaplıcası bölgenin en ünlüsü olmakla birlikte en çok ziyaretçi çeken Edremit kaplıcası olmasıyla da nam salmıştır.  Her sene ağustos ayında Edremit – Akçay’da gerçekleşen Zeytinli Rock Festivali ise Türkiye’nin en bilindik müzik festivalleri arasında ilk sıralarda gelmektedir.