Manavgat

Antalya’nın en büyük ikinci ilçesi olan Manavgat; kuzeyinde Toros Dağları, güneyinde ise Akdeniz’le çevrili olan önemli bir turizm noktasıdır. Şehir merkezine 80 km’lik uzaklıkta bulunan ilçe, aynı zamanda da her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor.

2.263 km²’lik bir yüz ölçümüne sahip Manavgat’ın nüfusu, 2019 verilerine göre 241.011 olarak belirlenmiştir. 64 kilometrelik sahil şeridi ile şehrin en önemli turizm noktalarından biri olan ilçede, pek çok doğal güzellik ve tarihi doku görebilmek mümkün.

Turizm, bölge ekonomisinin yapı taşı olsa da bazı bölgelerde tarım ve hayvancılık da gelişmiştir.
Orman ürünleri işçiliği ve mevsimlik tarım işçiliği, bölgenin başlıca gelir kaynağı iken ilçe köylerinde, küçük ve büyükbaş hayvancılıkla beraber; susam, karpuz yetiştiriciliği ve zeytincilik de bayağı bir önem taşımaktadır.

Antik dönemin en ünlü liman kentlerinden biri sayılan Manavgat’ta, ilk yerleşimin MÖ 5. ile 6. yüzyıllar arasında gerçekleştiği düşünülmektedir. Yaklaşık 250 sene Selçuklu hakimiyeti altında kalan bölge, 1472 senesinde Osmanlı topraklarına dahil olup, 1914 senesinde ise ilçe unvanını kazanmıştır.

Manavgat Şelalesi, Köprülü Kanyon, Apollon Tapınağı, Side Antik kenti gibi daha gezilecek birçok turistik ve tarihi yere sahip olan Manavgat; tatil köyleri, plajları ve eğlence mekanlarıyla da birçok turistin ilgi odağı oluyor…

Manavgat, Antalya Havalimanı’na 52 kilometre uzaklıktadır. Taksi, aktarmalı otobüsler veya belirli havayolu şirketlerine ait özel servisler ile havaalanına ulaşım imkânı bulunmaktadır. Ayrıca bölgedeki şehir içi ve şehirlerarası ulaşım da oldukça kolaydır.