Belek

Türkiye’nin turizm cennetlerinden biri olan Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesi, şehir merkezine 40 km’lik uzaklığı ile daha sessiz sakin tatil yapmak isteyen turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Modern ve her bütçeye uygun konaklama tesislerinden sınırsız alışveriş imkanı sunan bölgelerine, sayısız yeme içme ve eğlence mekanından uçsuz bucaksız golf tesislerine kadar her zevkten ve renkten tatilciye sıra dışı bir tatil vadetmektedir.

İki küçük köyden (Kadriye ve Belek) meydana gelen Belek mahallesi her ne kadar kıyıdan 1 km kadar uzakta olsa da iki köyü birbirine bağlayan 8 kilometrelik bir yol vardır. Elbette ki Belek denince akla ilk profesyonel golf tesisleri ve ultra lüks oteller gelse de aslında kumsalı ve denizi de bir o kadar ilgi görmektedir. Golf turizminin ön plana çıktığı Belek, tarihi geçmişi ile de merak uyandıran bir yerleşim yeridir. Öyle ki bölgeyi ziyaret eden turistlerin büyük bir çoğunluğu Belek’teki antik kentleri de rotasına eklemektedir.

Antik çağlardan kalma Aspendos Tiyatrosu başta olmak üzere Perge ve Dinler Bahçesi’nin de kültürel mirasları arasında yer aldığı Belek’te en az 1 – 2 gününüzü doğal güzelliklere ayırmalısınız. Kurşunlu Şelalesi, Manavgat Şelalesi, Köprülü Kanyon ve Düden Şelalesi’ni gezmeden Belek’ten kesin kez ayrılmamalısınız. Antalya şehir merkezinden sadece 50 dakikalık bir yolculukla ulaşabileceğiniz Belek’in doğusunda Side, güneyinde Akdeniz, kuzeyinde Serik ve batısında ise Antalya merkez yer alır. Genelinde tipik Akdeniz ikliminin etkilerinin görüldüğü Belek’te kış ayları yağışlı geçerken, yaz ayları oldukça sıcak geçer. En kurak ayının temmuz olduğu belde en fazla yağışı ise aralık ayında alır.

Yaz aylarında ortalama sıcaklığı 30 – 34 santigrat derece arasında seyreden Belek’i ziyaret etmek için en uygun dönem, nisan, mayıs, haziran, eylül ve ekim aylarıdır. Hem kara yolu hem de hava yolu ile ulaşabileceğiniz Belek’e en yakın havalimanı 30 km mesafedeki Antalya Havalimanı’dır. Havalimanına vardıktan sonra araç kiralayabileceğiniz gibi havalimanı taksilerini de kullanabilirsiniz. İstanbul’a 735 km, Ankara’ya 500 km, İzmir’e 490 km, Eskişehir’e 460 km, Muğla’ya 360 km ve Kayseri’ye ise 580 km uzaklıktaki Belek’’te gecelik konaklama fiyatları ise 200 TL ile 1500 TL arasında değişmektedir.

Akdeniz mutfağının en gözde lezzetlerini bulacağınız Belek’te mutlaka Antalya piyazı, kulak çorbası ve envaiçeşit reçeli tatmalısınız. En popüler restoranlarının Simply Caddie Beach Restoran, Basilica ve Roman Bar olduğu Belek’te kuşkusuz gece hayatı tıpkı Antalya’nın diğer turistik bölgeleri gibi hareketlidir. The Brezza Bar, Gloria Pub, Galeon Bar, Dock’s Pier Bar ve Belek Night Club’ın yanı sıra Dali Cafe & Bar ve Timmy’s Cafe & Bar’ı tercih edebilirsiniz.