Adrasan

Adrasan veya diğer bir adıyla Çavuşköy, Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı bir sahil beldesidir. Olympos’a 8 km, Çıralı ’ya 24 km, Kemer’e 55 km, Antalya’ya ise 95 km uzaklıkta olan belde, Antalya-Kumluca sahil karayolunun güneyinde yer almaktadır. Nüfusu toplamda 2.437 olup aynı zamanda doğal liman özelliği taşıyan bir koya sahiptir.

Bölge, senelerce sit alanı olarak korunduğundan dolayı, doğal yapısı hiç bozulmamıştır. Bunun yanı sıra, denizi ve havasıyla, yerli ve yabancı turistler için sıklıkla tercih edilen tatil noktalarından biridir. Likya, Roma ve Bizans dönemi zamanında önemli bir liman niteliği taşıyan bu bölgede, pek çok otel, butik otel ve pansiyon bulabilmek de mümkündür.

Bölge, yaz turizmi açısından önemli bir yere sahip olmasının yanında, tekne ve dalış turları, sörf, su kayağı gibi faaliyet imkânları da sunmaktadır. Tatil dönemlerinde, özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen bu destinasyon; Olympos, Rhadiopolis, Khamira (Çıralı-Yanartaş), Corydella,İdebessios (Kozağacı) ve Gagae gibi daha pek çok tarihi ve turistik mekâna ev sahipliği yapmaktadır.

Adrasan, Antalya Havalimanına 108 kilometre uzaklıktadır. Taksi veya transfer hizmetleri aracılığı ile Adrasana’a ulaşım sağlamak da mümkündür. Aynı zamanda, Antalya otogarından, Kumluca yönüne kalkan minibüsleri kullanarak da  Adrasan’a ulaşım sağlanabilir.