Doha

Katar’ın başkenti olan Doha, Basra Körfezi kıyısında konuşlanmıştır. Ülkenin doğusunda bulanan şehir, aynı zamanda ekonominin merkezidir. Doha, 2015 yılı verilerine göre 956,460 nüfusu ile Katar’ın en büyük şehridir ve ülke nüfusunun %40’ı burada yaşamaktadır. Nüfusun çoğunu ülke dışından çalışmak için gelen işçi, mühendis veya yöneticiler oluşturmaktadır.

Ekonomik olarak yerli ve yabancı birçok kuruluşa ev sahipliği yapan şehirde aynı zamanda ülkenin en büyük petrol ve doğal gaz şirketleri bulunuyor. Dolayısıyla şehrin geliri, petrol ve doğal gaz endüstrisi ile sağlanıyor diyebiliriz. 2012’de yapımı tamamlanan uluslararası hava alanının açılması ile önemli bir noktaya gelen şehrin popülaritesi gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Orta Doğu’da ticaret ve alışveriş noktasında lider olmak için uğraşan şehir, Dubai ile bir yarış içerisindedir. Dolayısıyla şehirde göze çarpan ilk şeylerden biri, inşaat halindeki gökdelenler oluyor. İnşaatların Katar’da yapılacak olan 2022 FIFA Dünya Kupasına kadar tamamlanması bekleniyor. Şehir hali hazırda olan ihtişamlı gökdelenleri ve mimarisiyle özellikle geceleri muazzam bir manzarayı ayaklarınızın altına seriyor. Hızla modernleşen ve gelişen Doha, görkemli alışveriş merkezleri, lüks restoranları, zengin ve şatafatlı mimarisi ve yapay adalarıyla özellikle bu tarz mimarilerden hoşlananların görmesi gereken bir şehir…