Erbil

Bilindiği üzere Irak’ta Kürdistan yerel yönetimi diye ayrı bir bölge bulunmaktadır. Bölge, Duhok, Süleymaniye ve Erbil kentlerinden oluşuyor. Kentler arasında nüfus yoğunluğu en fazla olan Erbil, aynı zamanda Kürdistan yerel yönetiminin başkentidir. Son dönemlerin en çok yatırım alan bölgelerinden olan Erbil, Orta Doğu şartlarına göre gidilebilecek ve belki de yaşanabilecek en uygun yerlerden biridir, diyebiliriz.

3 milyona yaklaşan kentin nüfusu, genel olarak, Kürtler, Türkmenler, Araplar, Keldani, Süryani ve Hristiyanlardan oluşuyor. Şehirde resmi dil, ülkenin genelindeki gibi Arapça ve Kürtçedir. Bunların dışında Türkmence, Süryanice ve Asurice gibi diller halk tarafından kullanılıyor. Ek olarak, okullarda İngilizce eğitimi de veriliyor.

Irak Dinarının resmi para birimi olarak kullanıldığı şehirde ekonomi genel olarak petrol üretimine dayalıdır.  Bunun yanı sıra ülkeye yapılan yatırımlar yeni istihdam alanları da açıyor. Şehrin her köşesinde AVM ve otel inşaatları göze çarpıyor. Son yıllarda dünya banklarının Erbil’e rağbet göstermesi bu yatırımları arttırıyor. Yatırımcılar arasında Türk firmaları da bulunuyor. Sonuç olarak, Erbil, Orta Doğu’da yeni bir Dubai olma yolunda ilerleyen bir şehir olarak, son yılların yükselen yıldızlarından biri…