Abu Dhabi

Arkeolojik çalışmaların sonucunda elde edilen bulgulara göre, Abu Dhabi’nin geçmişi M.Ö 3. yy’a kadar dayanmaktadır. Kökleri tarihe dayanan Abu Dhabi, isim olarak ‘‘ceylan toprakları’’ anlamına geliyor. Rivayete göre bir ceylan temiz su kaynağını bulmaları için bir kavme yol göstermiş ve şehrin kurulması böylece başlamış; bundan dolayı şehre ceylan toprağı adı verilmiştir.

Resmi adıyla Abu Dhabi Emirliği, Birleşik Arap Emirliklerini oluşturan yedi emirlikten en büyüğüdür. Aynı zamanda BAE’nin de federal başkenti olan emirlik, yüz ölçümüne göre en büyük; nüfusa göre ise Dubai’den sonra ikinci büyük bölgedir. 200 adadan oluşan Abu Dhabi, 700 kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir. 2.908.173 nüfuslu Emirlik, BAE’nin petrol bakımından en zengin Emirliğidir. Ayrıca dünyanın en büyük İslami bankalarından biri, ”Abu Dhabi İslamic Bank”tır. Emirliğin başkenti ise yine aynı isimle Abu Dhabi şehridir.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, turistik açıdan oldukça zengin olan Abu Dhabi’yi ziyaret etmek istiyorsanız, sizin için en uygun zaman, hava ve deniz sıcaklığının ideal olduğu İlkbahar ve Sonbahar aylarıdır.