Queenstown

Yeni Zelanda’nın kuzey adasında bulunan maceralar şehri Quennstown, ülkenin en büyük ikinci kentsel alanıdır. Ekonomisi turizm üzerine kurulu olan bu şehri ziyaret eden insanlar gece hayatı veya festivallerinden daha çok macera dolu coğrafyasıyla ilgileniyor. Her türlü macera sporunun yapılabildiği bu şehir biraz da konumunun avantajlarını iyi kullanıyor diyebiliriz.

Wakatipu Gölü’nün kıyısında bir kurulmuş olan şehir, deniz seviyesindeki koylarının yanı sıra Cecil ve Walter Zirvesi gibi yüksek noktalara sahiptir. Farklı yükseklikteki arazilere sahip olması sebebiyle ‘’ Maceranın Başkenti ‘’ olarak adlandırılan şehir hem eğlenceli hem de ekstrem sporların yapılabilmesiyle biliniyor. Her yıl binlerce kişinin macera tutkusuyla yola koyulduğu bu şehirde; bungy atlama, snowboard, water rafting, dağ bisikleti, yamaç paraşütü ve daha birçok etkinliğin merkezi. Özellikle muhteşem kuşbakışı manzarasını seyredebilmek için en çok tercih edilen sporların başında yamaç paraşütü bulunuyor.

Tabi şehirde gezebilmek ve aktivitelere katılabilmek için önemli olan unsurlardan biri de hava durumudur. Queenstone’da görülen okyanus iklimi sebebiyle uzun süren sıcak yazlar, kısa ancak soğuk süren kış ayları mevcuttur. Şehir en yüksek yağışı Mayıs-Ağustos dönemleri arasında alırken, sıcaklıkların en yoğun hissedildiği dönemler ise Aralık-Mart arasıdır.

Gittiğiniz her döneme uygun aktivite ve etkinliği bulabileceğiniz şehre girerken bu bölgenin doğasını bozabilecek hiçbir maddenin alınmayacağını ilmenizde fayda vardır. Maceranın tadını çıkartmak ve şehri tüm ayrıntılarıyla keşfedebilmek için Queenstown Gezi Rehberi kategorilerimize göz atmanızı öneriyoruz.