Auckland

Refah seviyesiyle dünyanın ne yaşanılabilir şehirleri arasında gösterilen Auckland, Yeni Zelanda’nın kuzey adasında bulunmaktadır. Ülkenin en gelişmiş noktalarından biri olan şehrin nüfusu 2017 yılı sayımlarına göre 1,6 milyon olarak açıklanmıştır. Şehirleşmenin, turizmin ve ekonominin merkezi sayılan Auckland, yoğun nüfusunun yanı sıra yaşam kalitesinin belirlendiği araştırmalarda 3.sırada yer alıyor.

Yeni Zelanda’nın en büyük şehirlerinden biri olan Auckland, farklı milletlerden insanları barındıran kozmopolit bir şehirdir diyebiliriz. Nüfusunu Avrupalı, Asyalı ve Polinezya kökenli insanların oluşturduğu şehir farklı kültürlerin birleşimi ve hoşgörü sayesinde ülkenin en büyük kentsel alanı haline gelmiştir. İnsanları farklı milletlerden olsa da şehirde kullanılan ortak dil İngilizce olduğu için ziyaretler esnasında iletişim kurmak bir sorun haline gelmiyor. Şehrin bu kadar yoğun nüfuslu olması ve çok fazla turist çekmesinin sebepleri arasında hem doğayla baş başa kalabileceğiniz noktaları ve siyah kumların büyülediği muhteşem plajları yatıyor.

Doğa güzelliklerinin yanı sıra Auckland Müzesi, Stardome Gözlemevi, Auckland Zoo gibi noktalarda popüler turistik noktalar arasında yer alıyor. Tabi şehrin bu güzel noktalarına bir de tropikal hava eklendiğinde bu şehri ziyaret etmek için birçok sebep bir araya geliyor.

Auckland iklimi genel olarak sıcak ve ılımandır ancak neredeyse her dönemde görülen yağışlar seyahatinizi biraz zorlaştırabilir. Yılın en kurak geçen ayı ocak ayı olurken yaz ayları da dahil olmak üzere ok fazla yağış düştüğünü bilmelisiniz. Yine de hava sıcaklıkları yüksek olduğu için fazla sorun olmayan yapışlar için valizinize yağmurluk veya su geçirmez bot benzeri ürünler eklemenizde fayda vardır.

Yeni Zelanda’nın ‘’Yelkenler Şehri ‘’ olarak bilinen kentinde üç liman bulunmasının da etkisiyle nerdeyse herkesin yelkenlisi bulunuyor. Hava durumuna aldırış etmeden limandan açılmış olan yelkenlileri görebileceğiniz şehrin farklı bir havası olduğuna herkes hem fikir durumda.

Tabi şehir içi ulaşımda kullanamayacağınız yelkenliler, karayolunda yerini otobüs ve taksilere bırakıyor. 08:00-18:00 saatleri arasında hizmet veren kırmızı renkli elektrikli otobüslerden ücretsiz faydalanabilirsiniz. ‘’ City Circuit Free Bus’’ ismiyle bilinen 30 kişi kapasiteli bu araçlar yolculardan ücret alamadığı gibi her 15 dakikada bir kalkış yapmaktadır. Şehir içi seyahatinizde gideceğiniz noktaya bu yolla ulaşamıyorsanız taksileri veya şehirlerarası yolculuk imkanı sunun İntercity’i tercih edebilirsiniz.

Doğa güzellikleri, gezilecek yerleri, geleneksel yemeklerinin yanı sıra huzurlu atmosferiyle ziyaretçileri kendisine çeken Auckland’ı keşfetmek için gezi rehberi kategorilerimize göz atabilirsiniz.