Tazmanya

Avustralya’nın en küçük eyaleti olarak gösterilen Tazmanya Adası, dünyanın en altındaki nokta olarak bilinir. Ülkenin güney doğusunda 450 bin nüfusu olan Tazmanya,  anayasal monarşi ile yönetilen madencilik ve turizm sektörleri ile ekonomisi oluşturmuş önemli bir Avustralya eyaletidir aynı zamanda. Melbourne şehrinden ortalama bir buçuk saatlik uçak yolculuğuyla kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Tazmanya Adası’na seyahat edecekler için eyalete girişlerde önemli kuralların varlığından bahsedelim. Tazmanya seyahatlerinizde henüz uçaktayken sizlere birer form dağıtılır ve eksiksiz bir şekilde gıda, elektronik eşya gibi maddelerin belirtilmesi istenir. İnişte yapılan bavul kontrolünde eksik girilen bilgiler incelenir ve belgede belirtmediğiniz eşyalar ülke sınırlarına geçirilmez.

Katı kurallar ile yönetilen eyaletin bir diğer önemli özelliği ise UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer almasıdır. Doğal parkları ve gezilecek yerleriyle ünlü şehre yıl boyunca pek çok turist giriş çıkışı olur. Çizgi filmlere konu olan dünyaca ünlü Tazmanya Canavarı’nın ana vatanında sizleri hem bilgilendirici hem de eğlendirici pek çok öge bekliyor. Eyaletinin başkenti ve en çok nüfusun konakladığı noktası Hobart bir diğer önemli şehri ise Launcheston’dur.

Eyalete seyahat etmeden önce doğru hava durumu arayışındaysanız bölgede ılıman iklim tipinin hüküm sürdüğünü belirtelim. Yine de kış ayları diğer dönemlere göre daha sert geçer ve bazı durumlarda gezi planlarınız bozulabilir. Bu sebeple en elverişli sıcaklıkların hissedildiği Aralık-Şubat dönemini seyahat zamanı olarak seçebilirsiniz.

Tazmanya Adası’nda ulaşım otobüs, vapur ve uçak gibi araçlarla sağlanmaktadır.  Adanın önemli bölgeleri Hobart ve Brighton arasında 1800-1900’lü yıllar arasında banliyö treni hizmet vermekteydi. Günümüzde demiryolu taşımacılığının yeniden aktif edilmesi konuşulsa da şuan tren yolculuğu mümkün olmamaktadır.

Tazmanya halkı ulaşım için genellikle bisiklet kullanımını tercih etse de özel araç kullanımı da oldukça fazla. Havalimanından kent merkezine ulaşım için otobüs veya araç kiralama seçeneklerini tercih edebilirsiniz.