Perth

Avustralya’nın batısında yer alan Perth şehri, Okyanusya kıtasının en büyük şehirlerinden biridir. 1829’da İngiliz teğmen James Stirling tarafından küçük bir yerleşim yeri olarak kurulan kent, günümüzün gelişmiş metropol şehirlerinden biri olarak gösterilmektedir. 19. yüzyılın sonlarında şehirde keşfedilen altın birikintileri Perth’i, ekonomik ve endüstriyel anlamda gelişmiş bir kent haline getirdi. Bu dönem itibariyle kente olan göçlerde bir hayli arttı ve şehir nüfusu gün ve gün gelişmeye başladı.

Batı Avustralya eyaletinin başkenti Perth, iki milyona yaklaşan nüfusuyla ülkenin en kalabalık dördüncü şehri olarak kayıtlara geçmiştir. Batı Avustralya eyaletinde yer alan diğer şehirler ise ; Kimberley, The North West, South West, The Interior ve The Wheat Belt’dir.

Avustralya’nın batısında konumlanan Batı Avustralya Eyaleti’nin başkenti Perth, Hint Okyanusu kıyısında denizden 34 metre yükseklikte yer almaktadır. Avustralya’nın para birimi ‘’Avustralya Doları’’dır. 1 Avustralya Doları = 3,88 Türk Lirası’dır

Perth seyahatiniz için uygun bir zaman dilimi arıyorsanız sizlere önerebileceğimiz en olumlu hava şartlarının olduğu tarihler Ağustos ve Eylül aylarıdır. Kış ve ilkbahar mevsimlerini birleştiren bu aylarda sıcaklıklar 12-23 derece arasında değişir. Turistik geziler için en olumlu hava şartlarını bu tarihlerde bulabilirsiniz.

Perth gece hayatı dendi mi akla rengarenk sokaklar ve dur durak bilmeyen eğlencenin merkezleri geliyor elbette. Kentte gündüzleri huzurlu ve eğlenceli bir turistik gezinin ardından akşamları harikalar ile dolu bar, pub ve gece kulübü mekanlarını ziyaret edebilirsiniz.