Panama

Panama, Orta Amerikan’da Kolombiya ve Kosta Rika arasında bulunan bir ülkedir. Batısında Büyük Okyanus, doğusunda Karayip Denizi bulunan ülke dünyanın en büyük kanalı olan Panama Kanalı’na sahiptir. Başkenti de ülkenin ismiyle aynı olan Panama City’dir ve nüfusun çoğunluğu başkentte yaşamını sürdürmektedir. Ülke içerisinde kullanılan resmi para birimi Panama balboası olmakla birlikte, ABD doları da geçerli olarak kullanılmaktadır.

Dünyanın en büyük kanalı olarak kabul edilen Panama Kanalı’nın bulunduğu ülke, aynı zamanda çok sayıdaki limanıyla ticaret için önemli bir bölgedir. Latin Amerika’da yükleme yapılan en işlek noktalardan biri olan Panama, ticaretin uzun yıllardın en aktif olduğu yerlerden biridir diyebiliriz. Bu aktiflikle beraber ülke etnik anlamda da çeşitlikler görülmüş ve nüfusun çoğunluğunu İspanyol-Kızılderili melezi insanlardan oluşmaktadır.

Resmi dilin İspanyolca olduğu şehirde İngilizce dilinde de rahatlıkla iletişim kurabilirsiniz. Panama, birbirinden farklı birçok kültürün buluştuğu bir nokta olmakla beraber ‘’ yaşamlarından en memnun insanların’’ burada yaşadığı, yapılan anketlerle belirlenmiştir.