Cleveland

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük 34. eyaleti olan Ohio’ya bağlı Cleveland şehri, ülkenin en büyük megalopolisleri arasında ilk sıralarda gelmektedir. Ünlü politikacı Musa Cleveland’ın 1796 senesinde kurduğu şehir en çok da sıra dışı yapısı ile ilgi çeker. Birkaç bölgeden meydana gelen Cleveland’da her bir bölgenin ise kendine has kültürel yapısı ve de özellikleri bulunur. Halk Meydanı olarak tabir edilen bölge şehrin en merkezi noktası olmakla birlikte Cleveland’ın en büyük üç gökdeleni ile çevrelenmiştir. Tarihi çok eskilere dayanan Eski Taş Kilisesi ve Asker ve Denizciler Anıtı ile Cleveland turunuza hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz.

Şehrin kuzey kesiminde yer alan Civic Center adındaki yerleşim yeri ise açık ara Cleveland’ın en ilginç noktasıdır. Çünkü şehirdeki en ilginç binalar ve en güzel parklar bu bölgede yer alır. Kuzey Sahil Bölgesi ve modern bir futbol stadyumunun olduğu Cleveland Browns Stayumu’nun da inanılmaz ilgi gördüğü Cleveland’da yapacak çok sayıda aktivite bulabilirsiniz. Great Lakes Bilim Merkezi, Rock-n Roll Şöhret Müzesi ve eşsiz sergileri de kesinlikle görülmeye değerdir.

Renkli gece hayatı ile ön plana çıkan Cleveland, sanatsal faaliyetleri ve kültürel merkezleri ile de ünlenmiş durumdadır. Ayrıca ABD’nin en büyük tiyatro salonlarının bulunduğu Playhouse Square de yine Cleveland sınırları içerisinde yer alır. Tüm bunlara ek olarak, Cleveland Hayvanat Bahçesi için de en az bir gününüzü ayırmanızı öneriyoruz. Her bütçeye uygun konaklama tesislerinin olduğu şehrin tamamını keşfetmek için en az 3 – 4 günlük bir seyahat planı yapmanızda fayda var.

Küçük İtalya (Little Italy) adındaki mahalleye uğrayarak enfes İtalyan lezzetlerini tadabilir, dünyaca ünlü İtalyan markalarının ürünlerinin satıldığı butik mağazalara uğrayarak kıyafet alışverişi yapabilir ve bir süreliğine de olsa kendinizi İtalya’da dolanıyormuş gibi hissedebilirsiniz. İnşa tarihi 1905 senesine kadar uzanan Saint Rosary Kilisesi, 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen Alta Evi ve daha pek çok tarihi yapıyı Küçük İtalya’da bulabilirsiniz.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en iyi sanat müzeleri arasında gösterilen Cleveland Sanat Müzesi’ne giderek bir anlığına Orta Çağ’a ışınlanacağınızın garantisini verebiliriz. ABD’nin en nadide fosil örneklerini bir arada görme fırsatı sunan Cleveland Tabiat Tarihi Müzesi de kesinlikle keşfetmeye değer. Doğa tutkunu iseniz ilk adresiniz zengin egzotik bitki koleksiyonu ile adından söz ettiren Cleveland Botanik Bahçesi olmalıdır. Ayrıca temiz havada yürüyüş, piknik, çeşitli aktiviteler içinse Edgewater Park en ideal yerdir. Tabi en ilginci de sergi koleksiyonunun inanılmaz çeşitli olduğu Para Müzesi’dir. Resmi para biriminin Amerikan Doları, resmi dilinin ise İngilizce olduğu Cleveland ile Türkiye arasındaki saat farkı yedidir.