New Orleans

New Orleans, Amerika’nın Louisiana eyaletine bağlı bir şehir olarak, Meksika Körfezi ile Pontchartrain Gölü arasında yer almaktadır. Louisiana’nın en büyük şehri olan New Orleans’ın merkezi nüfusu 417.100; metropol nüfusu ise tahminen 1,2 milyondur. 2005’te yaşanan Katrina Kasırgası felaketinden sonra nüfusu neredeyse yarı yarıya düşen şehir, günümüzde kendini toparlamış ve göçlerle birlikte eski dinamikliğini geri kazanmıştır.

New Orleans’ın turizm için cazip bir nokta olmasındaki bir diğer neden, kökleri 19.yüzyılın başlarına dayanan ve gelişen ‘‘Voodoo’’ kültürüne sahip olmasıdır. Şehirde, kendine has ritüelleri ve ibadet şekilleriyle kendine has bir inanç olan Voodoo’ya ve kültürüne dair ‘‘perili evler, voodoo müzeleri, labirent mezarlıkları, LaLaurie Konağı ve St. Louis Mezarlığı’’ gibi birçok turistik yer bulunmaktadır.

Yılın her günü, New Orleans kültürüne ait yemekleri, taze deniz ürünlerini, çiftçi pazarlarını, alışveriş merkezlerini, canlı müzik ve gece hayatı eğlencesi gibi birçok seçeneği bir arada bulabileceğiniz New Orleans, kültür, yemek, tarihi mimari ve turizm bakımından Amerika’da ciddi anlamda rakip tanımıyor.

Nemli subtropikal iklimin etkisi altında olan New Orleans’ta yazlar oldukça sıcak; kışlar ise ılık ve yumuşak geçmektedir. Yılın en sıcak ayı ortalama 30 derece ile temmuz; en soğuk ayı ise ortalama 8-14 derece ile ocaktır. New Orleans seyahati için en uygun dönem ise sıcaklıkların bunaltıcı olmadığı Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim aylarıdır. Türkiye’den New Orleans’a direkt uçuş imkanı olmadığı için sadece aktarmalı uçuşlarla yaklaşık 18-22 saat sürecek bir yolculuk sonrası ulaşabilirsiniz.