San Diego

San Diego, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinin güneyinde, Meksika sınırında yer alan bir şehirdir. Nüfus açısından ABD’nin en büyük sekizinci şehri; Kaliforniya’nın ise ikinci şehri olan San Diego’nun nüfusu 2017 yılı verilerine göre 1.42 milyondur. Nüfusun büyük bir çoğunluğunu Meksikalılar oluşturmaktadır.

Evsiz nüfus oranının fazla olduğu şehir, bu özelliğiyle ülkede üçüncü sırada bulunmaktadır. Buna rağmen Forbes Dergisi tarafından 2005 yılında yapılan bir araştırmaya göre San Diego, Amerika’nın en zengin beşinci şehri olmuştur. Kişi başına düşen milli geliri 36,954$ olan şehrin ekonomisi genel olarak askeri-savunma, turizm, imalat, araştırma-bilim ve biyoteknolojiye dayanmaktadır.

Yılın her günü güneşli olduğu için halk tarafından ”Sun Diego” (güneş şehri) takma adıyla anılan şehir, tipik bir Akdeniz iklimi etkisi altındadır. Yılın en sıcak ayı ortalama 25 derece ile ağustos, en soğuk ayı ise ortalama 19 derece ile ocaktır. Dolayısıyla yılın her mevsimi ılıman bir havaya sahip olan San Diego, her mevsim ziyaret edilebilir.

Lakin şehrin turizm açısından en popüler dönemi Haziran-Ağustos ayları arasıdır. Türkiye’den San Diego’ya direkt uçuş seferleri düzenlenmediği için yalnızca aktarma yaparak ulaşabilirsiniz.