Sacramento

Sacramento, Amerika’nın Kaliforniya eyaletinin başkenti olarak Sacramento Nehri ile Amerika Nehri’nin birleştiği noktada, Central Vadisi üzerinde yer almaktadır. 2017 yılı verilerine göre merkezi nüfusu 501,901; metropol nüfusu ise tahminen 2,6 milyon olan Sacramento, Kaliforniya’nın Los Angeles, San Francisco ve San Diego’dan sonra en büyük dördüncü metropolüdür.

Şehirde, nüfusun çoğunluğunu oluşturan etnik grup %38 ile Hispaniklerdir. Kaliforniya’nın kültür ve ekonomi merkezi olan Sacramento, sahip olduğu demiryolları ve San Francisco Körfezi’ne bağlanan limanıyla, okyanusa gidecek olan kargo gemileri için önemli bir West Coast(batı kıyısı) merkezidir.

Bunun dışında, eyalet için önemli bir istihdam alanı olan şehrin ekonomisi genel olarak, madencilik, tarım, ulaşım, teknoloji ve sağlık ürünleri ihracatına dayanmaktadır. Ayrıca Sacramento, Kaliforniya Eyalet Üniversitesi’ne ev sahipliği yapması açısından da oldukça önemli bir konumdadır.

Nisenan ve Maidu adlı Kızılderili kabilelerinin en az 10 bin yıldır yaşadığı yer olan Sacramento, 1800’lü yıllarda İspanyollar tarafından keşfedilmiştir. Gabriel Moraga tarafından keşfedilen Sacramento vadisi ve nehri, önce Katolik geleneğine dayanılarak vaftiz edilmiş ve bölgeye İspanyolca kökenli bir kelime olan ve ”En Kutsal Kitap” anlamına gelen Sacramento adı verilmiştir.

Akdeniz ikliminin etkisi altında olan Sacramento’da, yazlar sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Yıl içerisinde yağış oranı en az olan ay temmuz iken; en fazla yağış ocak ayında görülmektedir. Yılın en sıcak ayı ortalama 35 derece ile temmuz; en soğuk ayı ise ortalama 13 derece ile ocaktır.

Yazın bunaltıcı sıcakların etkisi altında olan Sacramento’ya seyahat etmek için en uygun dönem, mart-mayıs ve eylül-kasım ayları arasıdır. İstanbul’dan direk uçuş olmadığı için Sacramento’ya, yalnızca Los Angeles, Seattle ve Las Vegas gibi şehirlerden aktarma yaparak ulaşabilirsiniz.