Long Beach

Long Beach, Amerika’nın Kaliforniya eyaletinin güney kıyılarında yer alan bir sahil kentidir. Güney Kaliforniya’nın kalbi olan şehir, Pasifik Okyanusu kıyısında, Los Angeles’ın 40 km güneyinde konumlanmıştır. Kaliforniya’nın en kalabalık altıncı şehri olan Long Beach’in nüfusu, 2017 yılı verilerine göre 469,450’dir. %42,2’lik bir oranla nüfusun çoğunluğunu İspanyol ve Latin kökenli gruplar oluşturmaktadır.

Eğer uzun süre kalacaksanız, 7 dolar maliyetindeki Metro Day Pass adlı ulaşım kartından edinerek, indirimli geçiş avantajlarından yararlanabilirsiniz. Bunun dışında Long Beach’te güvenliğiniz açısından Wrigley bölgesi gibi yüksek risk arz eden bölgelerden kaçınmalı, aracınızda ve gittiğiniz her yerde değerli eşyalarınızı korumaya özen göstermelisiniz. Ayrıca gece eğlenmek için mutlaka sahile yakın olan mekanları tercih etmelisiniz.

Yılın 365 günü güneş alan Long Beach, kurak ve sıcak bir iklime sahiptir. Yılın en sıcak ayı ortalama 29 dereceyle ağustos; en soğuk ayı ise ortalama 20 derece ile ocaktır. Yıl içerisinde yağış en fazla ocak ayında görülmektedir. Long Beach seyahati için en uygun ve en popüler zaman dilimi haziran ve ağustos ayları arasıdır. İstanbul’dan direkt uçuşla ortalama 13-14 saat süren bir yolculuk sonrası Los Angeles Havaalanı’na, oradan da Long Beach’e yaklaşık 30 dakikada kolayca ulaşabilirsiniz.