Orlando

Orlando, Amerika’nın güneydoğusundaki Florida eyaletinin tam merkezinde bulunan bir şehirdir. Florida’nın en kalabalık üçüncü şehri ve Orange County bölgesinin idari merkezi olan Orlando’nun nüfusu 2017 yılı verilerine göre 280,257’dir.

Tema parklarıyla ünlü olan ve ”Dünyanın Tema Parkı Başkenti” olarak anılan Orlando, Amerika’nın en gözde turizm merkezlerinden biridir. Her yıl en az 68 milyon turistin ziyaret ettiği Orlando’nun ekonomisi de büyük oranda turizm sektörüne bağlıdır.

Genellikle çocuklu ailelerle dolup taşan Orlando, miniklerin görmek için can attıkları Disney World ve içinde bulunan Cinderella’s Castle, Magic Kingdom ve Hollywood Studios Park ile büyüleyici ve fantastik bir macera yaşamak için bulunmaz bir şehir.

Bunların yanı sıra şehirde ”Kennedy Space Center, Basilica Of Mary, Charles Hosmer Morse ve Madame Tussauds Orlando” gibi gezip, görülmesi gereken birçok yer bulunuyor. Orlando’da güneş battığında, eğlencenin merkezi olan Disney Springs’te inanılmaz hareketli bir gece hayatı sizleri bekliyor.

Özel hazırlanan kokteyller, DJ performansları, canlı müzikler, konserler ve partiler gibi daha birçok etkinliğe ev sahipliği yapan mekanlarda eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Gündüz, geniş yelpazeli menüleriyle lüks, modern ve harika restoranlarda yemek yiyebilir; The Florida Mall gibi 250’den fazla mağazaya ev sahipliği yapan AVM’lerde alışverişin tadını çıkarabilirsiniz.

Orlando, şehir içi ulaşım açısından oldukça gelişmiş bir toplu taşıma sistemine sahiptir. Şehirde en çok tercih edilen ulaşım araçları ise otobüsler, tramvaylar ve taksilerdir. Lynx adında bölgesel bir otobüs geçiş sistemini ve SunRail adında bir banliyö demiryolu sistemini içinde barındıran Orlando’da otobüs ulaşım kartlarının ücretleri; aylık 50$, haftalık 16$ ve tek kullanımlık 2$’dır.

Tramvayların tek kullanımlık kartlarının ücreti de yine yanı şekilde 2$’dır; ama dilerseniz 5$ karşılığında SunCard alıp, çeşitli indirimlerden yararlanabilirsiniz. Farklı bir seçenek olarak, Uber ve Lyft gibi araç paylaşım şirketlerinden yararlanıp, taksileri kullanabilir veya özel araç kiralayabilirsiniz.

Nemli subtropikal iklimin etkisi altında olan Orlando’da yılda iki mevsim yaşanmaktadır; birincisi sıcak ve yağmurlu olan Atlantik Kasırgası mevsimidir ve mayıs-eylül arasını kapsamaktadır; ikincisi ise ekim ve nisan ayları arasında yaşanan serin ve kuru dönemdir. Şehrin en sıcak ayları ortalama 28 dereceyle temmuz ve ağustos; en soğuk ayı ise 15 derece ile ocaktır.

Orlando seyahati için her mevsim tercih edilebilir; lakin yağmura yakalanmak istemiyorsanız, mart, nisan ve mayıs ayları sizler için daha uygun olacaktır. Direkt uçuş imkanı olmadığı için İstanbul’dan Orlando Havaalanı’na aktarmalı olarak ortama 16-17 saatte ulaşabilirsiniz.