Miami

Miami, Amerika’nın Florida eyaletine bağlı olan en büyük ikinci şehirdir. Atlas Okyanusu’nun kıyısında bulunan Miami, batıda Everglades ile doğuda Biscayne Körfezi arasında, 145bin kilometrekarelik bir alana konumlanmıştır. Farklı ırklara mensup birçok insanın bir arada yaşadığı ve çoğunluğu Latino, yani Latin Amerikalılardan oluşan Miami, metropol olarak en az 6 milyonluk bir nüfusa sahiptir.

Unutulmaz anlar ve eğlenceli dakikalar yaşayacağınız Miami’de ”Little Havana, Ocean Drive, Miami Deniz Akvaryumu, Bayside, Lincoln Road, Art Deco District ve Everglades National Park” gibi daha birçok gezip, görülmesi gereken turistik mekanlar bulunuyor.

Mükellef bir tatil için her mevsim tercih edebileceğiniz Miami, tropikal iklimin etkisi altındadır. Yıl boyunca sıcaklıkların 17 derecenin altına düşmediği şehirde, en sıcak ay ortalama 28,1 dereceyle ağustos; en soğuk ay 19,8 dereceyle ocaktır.

Yağış oranlarının en fazla olduğu dönem ise haziran ve ekim arasındaki dönemdir. Sonuç olarak, Miami seyahati için en uygun dönemler, bunaltıcı sıcakların ve şiddetli yağmurların olmadığı Mart, Nisan ve Mayıs aylarıdır.