Jacksonville

Jacksonville, Amerika’nın güneydoğusunda bulunan Florida eyaletine bağlı bir şehirdir. Florida’nın en büyük şehri olan Jacksonville, Atlantik Okyanusu kıyısında, Miami’nin 550 km kuzeyinde ve Georgia-Florida sınırının 40 km güneyinde yer almaktadır.

2017 sayımlarına göre nüfusu 892.062 olan şehir, Florida’nın en kalabalık; Amerika’nın ise 13. kalabalık şehridir. Nüfusu gün geçtikçe daha da artan Jacksonville’da yaşayanlar için halk arasında, Jacksonvillians veya Jaxsons denmektedir.

Jacksonville’in ekonomisi genel anlamda bankacılık, sigortacılık, lojistik ve sağlık hizmetlerine dayanmaktadır. Bunlara ek olarak, oldukça fazla sayıda golf sahasına ev sahipliği yapan şehir, golf sporu açısından oldukça önemli bir noktaya gelmiş; bu durum turizm sektörünü de olumlu yönde etkilemiştir.

Günümüzde, tıp, mühendislik ve inşaat sektöründeki meslek olanakları ile popüler bir göç noktası olan Jacksonville’de kişi başına düşen milli gelir-ABD’nin genel ortalamasından daha düşük olarak-25,496 dolardır.

Şehir içi ulaşımı için otobüs ve tramvay gibi toplu taşımaların yanında, taksi, özel araç veya bisiklet kiralama gibi seçeneklerin de mevcut olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Tropikal ve sıcak iklimin etkisi altında olan Jacksonville’in, yıllık sıcaklık ortalaması 20,5 derecedir. Her mevsim yağış almaya müsait olan şehirde, en fazla yağış ağustosta görülürken, 28 derece ile yılın en sıcak ayı temmuz; en soğuk ayı ise 12,3 derece ile ocaktır. Eğer yağmurdan ve bunaltıcı sıcak havalardan hoşlanmıyorsanız, Jacksonville seyahati için en uygun dönem havanın daha yumuşak olduğu nisan-mayıs ayları olacaktır.