Fort Lauderdale

Fort Lauderdale, Amerika’nın Florida eyaletinde, Atlas Okyanusu üzerinde yer alan bir kıyı kentidir. Florida’nın güneydoğu kıyısında, Miami’nin yaklaşık 23 mil kuzeyinde ve Palm Beach’in 68 mil güneyinde bulunan Fort Lauderdale, isim olarak büyümekte olan bir metropolü ifade etmektedir. Metropol olarak Florida’nın en büyük sekizinci şehri olan Fort Lauderdale’nin nüfusu, 2017 yılı verilerine göre 180,072’dir. Nüfusun büyük bir kısmını %52’lik bir oranla İspanyollar oluşturmaktadır.

Fort Lauderdale ekonomisi, turizm sektörü başta olmak üzere denizcilik, finans, ileri teknoloji, aviyonik/havacılık, film ve TV prodüksiyonu gibi birçok sektörü kapsayan geniş bir alana dayanmaktadır. Bu çeşitliliği ile insanlar için çekici bir iş ortamı ve rahat bir yaşam kalitesi sunan şehir, yoğun göç alan bir cazibe merkezi olarak 2014 yılında yaşam şartları en iyi olan 100 şehir arasına girmiştir.

Tarihte ilk olarak Tequesta Kızılderilileri’nin yaşadığı Fort Lauderdale, 1838’de Seminole Savaşları esnasında işgal edilmiştir. Süre gelen yıllarda yapılandırılmaya ve dolayısıyla şehirleşmeye başlayan bölge, Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapılan Lauderdale adlı bir dizi kalenin ismini almıştır.

Fort Lauderdale seyahati için en uygun dönem, sıcaklıkların aşırı bunaltıcı olmadığı aralık ve nisan ayları arasıdır. İstanbul Atatürk Havaalanı’ndan yapılan direkt uçuşlarla ortalama 13-14 saat süren bir yolculuk sonrası Fort Lauderdale’e kolaylıkla ulaşabilirsiniz.