Denver

Denver, Amerika’nın Colorado eyaletinde, Rocky Dağları’nın eteklerinde Güney Platte Nehri ve Cherry Deresi kavşağında konumlanmış bir şehirdir. Colorado’nun başkenti olan Denver, deniz seviyesinden 1636 m. yükseklikte bulunduğu için ‘’Mile High City’’ olarak anılmaktadır. Amerika’nın en kalabalık 20. şehri olan Denver’in 2012 yılı verilerine göre metropol nüfusu 2.599 milyon; kent nüfusu ise 634 bindir. Colorado’nun en büyük şehri olan Denver, önemli bir endüstri, ticaret ve ulaşım merkezidir.

Refah düzeyi olarak Amerika’da ilk 20 şehir arasında gösterilen Denver, ticaret, madencilik ve endüstrinin yanı sıra, turizm sektöründe de başarılı bir şehirdir. Denver, son yıllarda popülaritesi daha da artan, turizm cenneti haline gelmiş bir kent olarak ‘’Denver Hayvanat Bahçesi, Botanik Bahçesi, Evans Park, Red Rocks Park, Clyfford Still Museum, Denver Union Station, Kirkland Dekoratif Güzel Sanatlar Müzesi, Molly Brown House, Dikeou Collection’’ gibi gezilip, görülmesi gereken birçok yere ev sahipliği yapmaktadır.

Denver, herkese hitap eden renkli ve canlı bir gece hayatına sahiptir. Dolayısıyla şehirde barlardan publara, restoranlardan gece kulüplerine kadar, ‘‘Green Russell, Funky Buddha, Mercury Cafe ve Rose Dining Room’’ gibi birbirinden farklı konseptlere sahip olan mekanları bulabilir, sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebilirsiniz.

Bunun yanı sıra geniş bir mutfak kültürüne sahip olan Denver, biftekleri, Rocky Dağı istiridyeleri, steakhouse klasikleri ve omletleri ile meşhurdur. Şehirde dünya mutfaklarına dair lezzetleri bulabileceğiniz restoranlar da bulunmaktadır. Denver, tüm bu aktiviteler ve geziler için istediğiniz her yere ulaşabileceğiniz ileri düzeyde bir toplu taşıma ağına sahip! 1000’den fazla otobüsü ve en az 125 güzergâhıyla şehirde, en çok tercih edilen vasıtalar, otobüsler ve trenlerdir.

Bu vasıtalardan yararlanmak için günlük biletlerden alabilir ya da nakit ödeme yapabilirsiniz. Lakin biletler daha indirimli olduğu için Havaalanı’ndan, Safeway marketlerinden veya RTD şubelerinden bilet almanızı öneriyoruz. Bilet ücretleri gideceğiniz mesafeye göre 2,60 ve 9$ arasında değişmektedir.

Sıcak ve ılıman bir iklime sahip olan Denver’da sıcaklık yazın 20 derecelerde seyrederken, kışın 1 derecelere kadar düşmektedir. Yılın en sıcak ayı 22 dereceyle temmuz, en soğuk ayı ise -1 derece ile ocaktır.

Dolayısıyla Denver seyahati için en uygun dönem nisan-mayıs ve eylül-ekim ayları olacaktır. Denver’a Türkiye’den direkt uçuş imkanı olmadığı için New York veya Chicago’dan aktarma yapmanız gerekiyor. Gitmeden evvel mutlaka vize almanız gerektiğini unutmayın!