Korfu Adası

Yunanistan’ın kuzeybatı köşesinde, İyon Denizi’nin kuzeyindeki bir ada olan Korfu, ülkenin en ilginç ve güzel yerlerinden biridir. Yemyeşil bir bitki örtüsüne sahip olması, burayı Yunanistan’ın en yeşil adası haline getiriyor. Zümrüt renkli suları, upuzun kumsalları, zeytinlikler, selvi ağaçları ve kır çiçekleri ile dört mevsim harika manzaralar sunan Korfu Adası, aynı zamanda geleneksel bir Orta Çağ kasabasında olması gereken yer şeye de sahip. Kerkyra olarak da biline Korfu Adası her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi cezbediyor. İyonya Adaları grubunun kuzeyindeki Korfu, Adriyatik Denizi’nin girişinde eşsiz bir konuma sahip.

Yunanistan’ın en renkli ve hareketli gece hayatının olduğu yerleşim yerlerinden biri olan Korfu, 3000 yılı aşkın bir süredir Yunan kültürü ve geleneğine sahip çıkıyor. Bugün, eşsiz güzellikteki tatil beldeleri, çok zengin tarihi ve kültürel mirası ve Yunanistan’da başka hiçbir yerde bulunmayan güzel binaları ve anıtları ile çok popüler bir tatil yeridir.

Doğu kıyısındaki Benitses Köyü’ne giderseniz termal hamam kalıntıları, Deniz Müzesi, turistik teknelerin yanaştığı yat limanı ve Gastouri’deki Achilleion Sarayı’nı da mutlaka ziyaret etmelisiniz. Benitses ve çevresinde birçok restoran, kafe ve alışveriş dükkanı sizi bekliyor olacak. Köyün kutlamaları, etkinlikleri ve festivalleriyle ilgili eksiksiz bir kültürel rehber, birçok fotoğraf ve hepsinden önemlisi, tarihi çok eski siyah beyaz fotoğraflardan oluşan koleksiyonu inceleyebilirsiniz.

Modern bir tatil cenneti olan Korfu Adası, Bizans, Roma, Venedik, Fransız ve İngiliz etkilerinin görüldüğü çok sayıda mimari harikaya ev sahipliği yapıyor. Campiello bölgesinde, sarkan duvarları ve zarif balkonları parlayan Venedik evleri ve daracık labirent sokaklar sizi bir anda başka bir döneme ışınlayacak. modern San Rocco Meydanı ve burayı çevreleyen kalabalık ve hareketli caddeler, tam olarak Korfu ruhunu yaşamanıza yardımcı olacak. Ermones’teki sevimli koyda gün boyu deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarmayı da unutmayın.

Korfu’dan sevdiklerinize hediyelik olarak götürebileceğiniz çok sayıda yöresel ürüne rastlamanız mümkün. Ayrıca Korfu zeytin ve zeytinyağının ünü de tüm Avrupa’ya yayılmış durumda. İlkbahar ve sonbaharda yabani çiçeklerin canlı renkleri, yazın sıcağında ağustos böceklerinin sesi, derin ormanlık alanın serin yeşil gölgesi ve çam ağaçlarının misk kokusu tek kelimeyle unutulmaz anlar yaşatıyor. Havanın tazeliğinin deniz kokusuyla karıştığı tertemiz Korfu plajlarında güneşin batışını izlemeyi de unutmayın.

Edward Lear, Korfu’nun büyüsünü şöyle anlatıyor: “Zeytin bahçeleri ve portakal bahçelerinin ihtişamı, gökyüzünün mavisi, dağın menekşe rengi, gümüş karlı çizgilerle kaplı tavus kuşu kanadı rengindeki denizi; hayal bile edilemez …”

Şehir merkezine sadece birkaç km uzaklıkta bulunan Ioannis Uluslararası Havalimanı’na Yunanistan’ın diğer şehir veya adalarından kolaylıkla gidebilirsiniz. Tabii bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Korfu ziyaretleri öncesi Schengen vizesi almaları gerektiğini de ekleyelim.