Braga

Braga veya tarihteki adıyla Bracara Augusta, Portekiz’in kuzeybatısında yer alıyor. Norte bölgesindeki Cavado belediyesine bağlı şehrin, kuzeyinde Viana do Castelo, güneyinde Porto ve doğusunda Vila Real bulunuyor. Portekiz’in en büyük üçüncü şehri olan Braga, Antik Çağdan kalan önemli tarihi yapıları ile ülkenin dinsel bir merkezi görevi görüyor. Ülkenin en eski şehirlerinden biri olan Braga, gezdikçe içince kaybolacağınız sokakları ve Barok, Gotik ve Romanesk mimarideki tarihi yapıları ile her yıl çok sayıda turistin ilgisini çeken yerlerden biri olarak tanınıyor.

2011 senesinde yapılan sayıma göre Braga şehrinin nüfusu 136.885 kişiden oluşuyor. Minho Bölgesi’nin en büyük şehri olan Braga bu nüfusuyla ülkenin ise en büyük üçüncü şehri oluyor. Ülkenin kuzeyindeki şehirde Akdeniz iklimi etkisi görülüyor. Şehirde yoğun yağmur yağışı olsa da kış ayları yumuşak geçiyor. Genellikle 15 derecede olan hava sıcaklıkları yazın 35 santigrat dereceyi buluyor. Şehrin en sıcak ayları ise temmuz, ağustos ve eylül.

Portekiz’in dinsel merkezi kabul edilen Braga’nın popüler turistik noktaları günü birlik bir gezi ile rahatlıkla dolaşabilirsiniz. Şehre gittiğinizde görmeniz gereken en ünlü turistik yerler; ülkenin ilk katedrali olan Romanesk stildeki Braga Katedrali, katedrale yakın bir konumdaki Portekiz tarihine ayna tutan Santa Barbara Bahçesi, 1. yüzyılda tapınak olarak Romalılar tarafından inşa edilen İdola Çeşmesi, şehri daha yakından tanıyabileceğiniz Biscainhos Müzesi, şehrin en önemli yapılarından biri olan Barok tarzdaki Raio Sarayı ve Braga’nın en önemli merkezi olan Cumhuriyet Meydanı olarak biliniyor.

Braga’da konaklama imkanları oldukça rahat. Şehir küçük olduğu için konaklama yerlerinin çoğu şehir merkezinde bulunuyor. Uygun fiyatlı ve küçük bir yer arıyorsanız Hotel Joao XX1’i de kalabilirsiniz. Otel kentin ana caddesine 5 dakikalık bir mesafede yer alıyor. Daha lüks ve konforlu bir yer arıyorsanız Hotel Mercure Braga Centuro’yu tercih edebilirsiniz.

Portekiz ziyaretçilerini memnun eden lezzetli ve bol çeşitli bir mutfağa sahip. Braga’yı ziyaret ettiğinizde tadına bakmanız gereken lezzetlerin en başında; marina balığı, şarap ve sarımsakla hazırlanan domuz eti, özel soslu puf böreği ve Braga’ya özgü pilavlı ördek. Bu lezzetleri denemek için şehrin meşhur yerel restoranlarından olan Inacio, Pedra Furada ve Brito’u ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye’den Braga’ya aktarmasız uçuş yapılmıyor. Tatilini Braga’da geçirmek isteyenler Porto Havalimanı’na yapılan uçuşları kullanabilir. Porto Havalimanı, Braga’ya 40 km uzaklıkta yer alıyor. Havalimanından şehre metro, otobüs veya taksiyle gidebilirsiniz.

Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Braga ziyareti için Schengen vizesi alması gerekiyor. Siyah, gri ve yeşil pasaport sahiplerinin ise 180 gün içerisindeki 90 günü geçmeyen şehir seyahatlerinde vize alması gerekmiyor. Portekiz için tüm başvurular Ankara’dan gerçekleşiyor.