Reggio Calabria

Güney İtalya’nın Calabria bölgesinde konumlanan ve aynı ismi taşıyan Reggio Calabria şehri, bu bölgenin en eski ve büyük kenti olmasıyla birlikte, ülkenin de en eski ikinci şehri olarak biliniyor. İtalya Yarımadası’nın güney kıyısında bulunan Reggio Calabria, büyük bir limana sahip olmasının yanı sıra geçmişten günümüze kadar ekonominin merkezi olarak anılıyor. 2015 yılında büyükşehir unvanını kazanan bölge; köklü tarihi, güçlü ekonomisi ve her yıl binlerce öğrenciye seçkin bir eğitim imkânı sunan üniversiteleri ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Masmavi denizi ve tertemiz plajları ile turistlerin ilgisini çeken Reggio Calabria, turizm sektöründe ülke çapında öncü şehirler arasında yer alıyor.

Şehir tarihinin M.Ö 8. yüzyıla kadar uzanmasıyla birlikte, kent o dönemde Roma İmparatorluğu’nun kontrolü altındaymış. İlerleyen zamanda Yunanlıların idaresine geçen bölge, sanat ve bilim üzerine dünya çapında atılımlar göstermiş. Liman kenti olma özelliği ile balıkçılık alanında diğer ülkelerle ticaret yapmaya başlamış ve ekonomisini güçlendirmiş. Ortaçağ döneminde ipek dokumacılığına ağırlık veren şehir, özellikle komşu ülkelerin dikkatini çekmiş ve bu konuda desteklenmiş.

Sıcak ve ılıman bir iklimin hâkimiyet sürdüğü kentte, yıllık ortalama sıcaklık değeri 9 derece civarında seyrediyor. Temmuz, yaklaşık 22 derece ile yılın en sıcak geçen ayı iken ocak ortalama 10 derece ile yılın en soğuk geçen dönemi olarak biliniyor. Yağışın çoğunlukla kış aylarında şehre uğraması sebebi ile bölgeye tedarikli gitmenizde fayda var. Gezi rotanızda Reggio Calabria iline yer verecekseniz; hem ünlü plajları hem de etkinliklerinden faydalanmak için yaz aylarında gitmeniz sizin için gayet uygun olacaktır. 2017 yılında yapılan araştırmalar, kent nüfusunun yaklaşık 182 bin civarında olduğunu gösteriyor.

Doğası, tarihi ve müzeleri ile İtalya’nın önemli şehirlerinden biri olan Reggio Calabria’da bulunan Nazionale di Reggio Calabria Müzesi’nde, ülkede yapılan arkeolojik kazı çalışmaları sonucunda elde edilen kalıntılar sergileniyor. Ortaçağ sanat eserleri ve heykellerin bulunduğu gotik tarzda inşa edilmiş olan İyimserler Kilisesi, ihtişamlı mimarisiyle göz dolduran Reggio Katedrali ve şehir merkezinde bulunan Aragon Kalesi tarihe doyacağınız destinasyonlardan sadece birkaçı… Sahil şeridinden panoramik olarak seyredebileceğiniz Messina Boğazı manzarası ise şehrin en popüler noktası olarak ziyaretçilerin dikkatini üzerinde topluyor.

Türkiye’den Reggio Calabria şehrine direkt uçuş seçeneği bulunmadığı için Roma üzerinden aktarmalı şekilde yolculuk yapılabilir. Bölgede havalimanı olmaması sebebi ile Roma üzerinden feribot ya da otobüs ile ulaşabilirsiniz. Şehir içinde otobüs seferleri mevcut olup, bisikletle gezmenin de oldukça keyif verici söylenebilir.

Schengen ülkeleri listesinde yer alan İtalya’ya gidecek Türkiye vatandaşlarından bordo pasaport sahibi olanların Schengen vizesi alması mecburidir. Yeşil, siyah veya gri pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 günü geçmemek kaydı ile vize almadan ülkeye gidip kalabilirler.