Vigo

İspanya’nın kuzeybatısındaki Vigo, ülkenin özerk bölgelerinden biri olan Galiçya’da yer alıyor. Pontevedra iline bağlı şehir, Atlantik Okyanusu üzerindeki korunaklı bir körfezde mükemmel bir konuma sahip. İspanya – Portekiz sınırındaki şehir, Portekiz’in Oporto şehrine 144 km, Lizbon’a ise 452 km uzaklıkta bulunuyor. Şehirde hem İspanyolca hem de Galiçya’ya özgü Galiçyaca konuşuluyor. 2008 sayımına göre halkın %7’lik bölümü devamlı Galiçyaca dilini kullanıyor. Sevimli bir liman şehri olan Vigo, turist kalabalığından uzak huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için güzel bir tatil fırsatı sunuyor.

2016 yılında yapılan sayıma göre Vigo’nun belediye sınırları içerisindeki nüfusu 292.817, banliyöleriyle beraber oluşan metropol nüfusu ise 468.654 kişiden meydana geliyor. İspanya’nın Vigo şehrinde sıcak ve ılıman bir iklim görülüyor. Yıllık ortalama sıcaklığın 14.9 olduğu şehrin, en sıcak ayları temmuz ve ağustos, en soğuk ayları ise ocak ve şubat olarak biliniyor.

Etkileyici denizi, huzurlu ve sakin plajları ile tatilcilerine keyifli bir tatil yaşatan Vigo’da görülecekler bununla bitmiyor. Şehri doyasıya keşfetmek için Eski Şehir bölgesini gezebilirsiniz. Yerli halkın buluşma noktası olan bölge Praza da Pedra, Praza da Princesa, Plaza da la Constitucion ve Plaza da Almeida adlı dört meşhur meydandan oluşuyor. Tarihi binalarla ile çevrili meydanlarda Vigo’nun şehir hayatını detaylı bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Rua Cesteiros’da hasır ustalarının el yapımı ürünlerinden satın alabilirsiniz. Praza de Almedia bölgesinde ise 1836 yılında neo-klasik tarzda inşa edilen Santa Maria Collegiate Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Sanat severler şehirdeki MARCO de Vigo’yu ziyaret edebilir. Çağdaş sanatlar müzesinden hem yerel hem de gelecek vaat eden sanatçıların eserleri bulunuyor. Monte O Castro Tepesi’nde şehir manzarasını izlerken Yacimiento de O Castro kalıntılarını da görebilirsiniz.

Vigo’da Praia de Samil gibi bir çok güzel plaj bulunuyor. Şehrin plajlarında keyifli vakit geçirmek dışında Vigo körfezinin meşhur Cies Adaları’nı da görülecekler listenize eklemelisiniz. San Martino, O Faro ve Monte Aguda adlı üç adadan oluşan Cies Adaları, beyaz kumlu plajları, çam ormanları ve unutulmaz güzellikteki manzarası ile gelenleri büyülüyor. Cies Adaları’na Vigo plajından 45 dakika süren tekne yolculuğu ile ulaşılıyor.

Deniz ürünlerinden hoşlanıyorsanız seyahatiniz sırasında Vigo’nun Eski Şehir bölgesindeki Rua Pescaderia’ya kesin kez uğramalısınız. Deniz ürünleri ile meşhur restoranları bulunan bölge de şehrin en lezzetli istiridyelerinin tadına bakabilirsiniz. Ayrıca şehirde Galiçya’nın en popüler birası olan Estrella’yı da deneyebilirsiniz.

Türkiye’den Vigo’ya aktarmasız uçuş yapılmıyor. Şehri ziyaret etmek için Madrid aktarmalı seferleri tercih edebilirsiniz.

Vigo’yu ziyaret etmek isteyen bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alması gerekiyor. Vize işlem ve başvurularınızı İspanya Konsolosluğu’nda yapabilirsiniz. Gri, yeşil ve siyah pasaport sahipleri ise 180 gün içerisindeki 90 günü aşmayan seyahatlerinde vizeden muaflar.