Palma de Mallorca

İspanya’nın Balear Takımadaları’na ait Mayorka Adası’nda bulunan Palma de Mallorca, Batı Akdeniz’de İspanya’nın doğu sahili yakınlarında yer alıyor. Adı Latincede ‘’büyük ada’’ anlamına gelen Mallorca, İspanya’nın en büyük adası olarak tanınıyor. Palma ise Mallorca Adası’nın merkez bölgesi olma özelliğine sahip. Adada İspanyolca resmi dil olsa da İngilizce de yoğun bir şekilde kullanılıyor. Palma de Mallorca, el değmemiş doğası, turkuaz ve altın sarısının adeta dans ettiği sahilleri ve yılın 300 günü güneşli olan coğrafyası ile ziyaretçilerine masal diyarlarını aratmayacak bir tatil bölgesi sunuyor.

Palma de Mallorca, Romalılar, Araplar, İspanyollar gibi çeşitli medeniyetleri barındırmış bir yerleşim yeri. Uzun bir tarihi geçmişe sahip olan adada ilk yerleşim ise Bronz Çağı döneminde başlamış. Milattan Önce 123 yılında Romalıların eline geçen ada, 524 yılında Bizans, 902 yılında ise Cordaba Halifeliği egemenliğine geçti ve İspanya egemenliği altına girmesi ise 1200’lü yılları buldu.

2011 yılında yapılan sayıma göre Palma de Mallorca’nın nüfusu 405.318 kişiden oluşuyor. Ada nüfusunun çoğunluğu Palma ve çevresindeki şehirleşmiş bölgelerde yaşıyor. Palma’nın bu bölgelerle beraber olan metropol nüfusu ise 520 bine yakın. Ada bu nüfus oranıyla İspanya’nın metropol bölgeleri arasında 12. sırada geliyor. Genelinde Akdeniz iklimi etkileri görülen Palma de Mallorca’da yılın dört mevsimi tatil yapabilirsiniz. Yazlar sıcak, kışların da ılık geçtiği adayı ziyaret etmek için en uygun dönem ise nisan-ekim arası.

Kültürel bir merkez olarak bilinen Palma, büyüleyici tarihi yapılara ev sahipliği yapıyor. Sokaklarında yürümenin bile ayrı bir keyifli olduğu adada görmeniz gereken yerlerin başında Santa Maria veya diğer adıyla Palma Katedrali, İslami bir kale olarak inşa edilen ama daha sonra Mayorka Monarkları’nın ikamet yeri olarak kullanılan Palma de l’Almudaina, Arap şehri Medina Mayurqa’dan günümüze ulaşan tek eser olan Arap Hamamları, Moore ve Rodin gibi önemli sanatçıların eserlerinin bulunduğu Palau March Müzesi ve Beliver Kalesi geliyor.

Gece hayatının nabzını tutmak için eğlenceli bir yer arıyorsanız Palma çok doğru bir adres olacaktır. Adada gece eğlenceleri saat 23.00’ten sonra başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor. Mont Ferrutx, Mortitx, Moli de Vent ve Magaluf gibi mekanlara giderek siz de bu sınır tanımayan eğlenceye dahil olabilirsniz.

Palma de Mallorca’da yılın belli dönemlerinde çeşitli festivaller düzenleniyor. Siz de Palma’nın festival coşkusuna ortak olmak istiyorsanız ocak ayındaki Üç Kral Geçit Töreni, mart ayında düzenlenen Semana Santa Kutsal Haftası, haziranda gerçekleşen Nit de Foc Festivali, eylülde binlerce insanın ilgi odağında olan Mare de Deu de la Salut veya aralık ayında düzenlenen Festa de l’Estendard’a katılabilirsiniz.

Palma de Mallarco’ya Türkiye’den direkt uçuş maalesef ki bulunmuyor. Palma de Mallorca’ya gitmek için çeşitli hava yolu firmalarının Barselona veya Madrid aktarmalı seferlerini tercih edebilirsiniz. İstanbul-Barselona arası 3 saat, Barselona’dan Mallorca ise 45 dakika sürüyor.

İspanya’yı ziyaret etmek isteyen bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alması gerekiyor. Vize başvuru ve işlemleriniz için İspanya Konsolosluğu’na başvurabilirsiniz.