Cannes

Fransa denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri olan Cannes, ülkenin Fransız Rivierası’nda bulunuyor. İdari olarak Provence-Alpes-Cote d’Azur bölgesinin Alpes-Maritimes kısmına ait bir komün. 2007 yılında yapılan sayıma göre şehrin nüfusu 70.400 kişiden oluşuyor. Başkent Paris’e 906 km; diğer popüler Fransa şehirlerden biri olan Nice’e ise 33 km uzaklıkta yer alıyor. Cannes, lüks ve zengin şehir yapısı ile tanınıyor. Bu sebeple de şehir için zengin halkın yaşadığı ve gelişmiş imkanları olan bir yer diyebiliriz. Cannes, özellikle yaz aylarında düzenlenen Cannes Film Festivali ile dünyanın her yerinden turiste ev sahipliği yapıyor. Festival ayrıca hem şehrin hem de ülkenin tanıtım unsuru da olmuş durumda. Cannes ile film festivali bu kadar özdeşleşse de sıcak iklimi, lüks otelleri, etkileyici sahili ve Arnavut kaldırımlı tarihi sokakları ile de şehir size akıllarda silinmeyecek bir tatil fırsatı sunuyor.

Günümüzde bu kadar gelişmiş imkanlara sahip olan şehir eskiden M.Ö. 2. yüzyılda yerleşimin başladığı küçük ve sakin bir Orta Çağ balıkçı kasabasıydı. Kurulduğundan itibaren pek gelişim gösteremediği için şehir 2000 yıl boyunca balıkçı kasabası olarak kaldı. 19. yüzyıl ise Cannes için bir dönüm noktası oldu. İngiliz Lord Henry Peter şehri görünce hayran kaldı ve buraya bir ev yaptırdı. Lordun Cannes yerleşmesi ile İngiliz aristokrasisi de bu küçük kasabayı tanıyıp yerleşmeye başladı. Cannes, İngiliz aristokrasisinin yerleşiminden sonra hızla büyüyüp, gelişti. 20. yüzyıldan itibaren yapılan lüks oteller ve kumarhaneler ile şehir tüm dünya sosyetesinin Avrupa’daki favori tatil noktalarından biri haline geldi.

Şehrin masmavi denizi ve etkileyici sahilini doyasıya yaşamak dışında tarihine de kısa bir yolculuk yapmadan tatilinizi bitirmemelisiniz. Eski Şehir veya diğer adıyla Vieille Ville, Cannes’daki ilk yerleşim yeri. Suquet Kilisesi’nin de içinde bulunduğu bölge, Orta Çağ atmosferi ile sizi adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor. La Croisette Bulvarı, Cannes’ın en önemli turistik noktalarından. Şehirle özdeşleşmiş meşhur palmiyeler de bu bulvarda bulunuyor. Cannes’ın en pahalı yolu denilen bulvarda hem otel ve plajlar hem de butik mağazalar, dükkanlar ve kafeler var. Şehrin hareketli yaşantısından biraz uzaklaşmak için Lerins Adaları’nı ziyaret edebilirsiniz. Tekneyle 20 dakikada gidilen adalar başta Sainte Marguerite ve Saint Honorat isimli 2 büyük ada ve birçok küçük adadan oluşuyor.

Cannes’a direkt uçuş bulunmuyor. Şehre gitmek için Türkiye’den aktarmasız olarak gerçekleştirilen Marsilya, Lyon ve Toulouse uçuşlarını kullanabilirsiniz. Bu şehirlerden aktarma ile de Cannes’a ulaşabilirsiniz.

Cannes oldukça küçük bir şehir olduğu için tüm şehri yürüyerek gezmek mümkün. Bunun dışında ulaşım için otobüs ve taksileri de tercih edebilirsiniz.

Fransa’ya ziyaret etmek için Schengen vizesi almanız gerekiyor. Vize işlem ve başvuruları Fransız Konsolosluğu’nda yapılıyor. Gri, yeşil ve siyah pasaport sahipleri ise 180 gün içindeki 90 günü geçmeyen gezilerinde vizeden muaflar.