Wolfsburg

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletine bağlı olan Wolfsburg şehri, aynı zamanda bulunduğu eyaletin altıncı büyük şehri ve kent merkezi olarak biliniyor. Aller Nehri yatağında konumlanan şehir, Braunschweig’in kuzeydoğusunda ve Berlin’in 230 kilometre batısında yer alıyor. Gifhorn ve Helmstedt bölgeleri ile komşu olan kent, dünyaca ünlü otomobil markası Volkswagen’in genel merkezine ev sahipliği yapıyor. Wolfsburg’un bünyesinde kurulan Volkswagen fabrikası sayesinde şehir, dünya çapında adını duyurarak otomobil sektöründe öncü haline geldi.

1 Temmuz 1938 tarihinde kurulan bölge, 1945 yılına kadar Volkswagen AG fabrikasında çalışan işçilerin yaşadıkları ev olarak biliniyormuş. 1972 senesinde kentin nüfusu 100 bini geçince Wolfsburg şehir olarak anılmaya başlamış. 20. yüzyılda kurulan sayılı yeni şehirlerden biri olan kent, planlı ve düzenli yapısı ile dünya çapında örnek olarak gösterilen bir il konumuna gelmiş. Araba şehri olarak da bilinen Wolfsburg; tarihini, sanat müzelerini ve mimari yapılarını günümüze kadar korumayı başarmış.

Bölge, sıcak ve ılıman bir iklime sahip olup, Almanya’nın az yağış alan şehirlerinin arasında geliyor. Ekim, yılın en kurak geçen ayı iken, haziran en fazla yağış grafiğinin görüldüğü dönem olarak biliniyor. Şehirde yıllık ortalama sıcaklık değeri 8,8 derece civarında seyrediyor ve temmuz ayı 18-20 derece ile yılın en sıcak geçen dönemi özelliğini koruyor. Ocak ayı ise 0-2 derece arasında değişiklik gösteriyor olup, yılın en soğuk geçen ayı konumunda yer alıyor. Eğer gezi rotanızda Wolfsburg’a da yer vermek istiyorsanız, sıcaklığın daha yüksek olduğu yaz aylarında bölgeyi ziyaret etmenizi öneririz.

Orta Çağ esintilerini taşıyan Wolfsburg Kalesi, otomobil hayranları için inşa edilmiş olan House of Time Müzesi, içerisinde su parkı barındırdığı eğlence kompleksleri ile şehir, turistlere kapılarını sonuna kadar açmış durumda. Tarihe merakı olanların; 1372 yılında inşa edilen ve bir uçurumun kenarında konumlanan Neuhaus Kalesi’ni mutlaka gezilecek yerler listesine alması gerekiyor. Eğer ailenizle seyahat edecekseniz; Phaeno Bilim Merkezi’ne mutlaka gitmeli ve interaktif sergi çalışmalarına göz atmalısınız. Sporseverlerin de beklentisini karşılayacak olan kentte, Almanya Bundesliga liginde oynayan Wolfsburg takımının futbol müsabakalarını gerçekleştirdiği Volkswagen Arena Stadyumu, her daim ziyaretçileri kabul ediyor.

Şehirde bulunan havalimanı sadece özel jetlerin kullanımına açık olup, yolculuk yapmak için uçuş kabul etmiyor. Bölgeye seyahat edebilmek için Hannover Havalimanı üzerinden aktarma yapılması gerekiyor. Hannover ve Wolfsburg arasında 95 kilometrelik bir mesafe bulunuyor ve yolculuk ortalama 1 saatlik bir zaman dilimini kapsıyor.

Schengen vizesi istenen ülkeler arasında bulunan Almanya’ya seyahat edecek vatandaşlardan bordo pasaportu olanların Schengen vizesi alması mecburidir. Vizeye başvurmadan 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydı ile Almanya’ya gitmek için ise diplomatik, hizmet veya hususi pasaporta sahip olunması gerekiyor.