Memmingen

Almanya’nın Bavyera eyaletinde yer alan Memmingen, ülkenin yüz ölçümü bakımından küçük ve nüfusunun az olduğu bir kasaba olarak biliniyor. Ülkenin güneyinde yer alan eyaletin doğu sınırında konumlanan şehrin içinden, Tuna Irmağı’nın bir kolu olan İller geçiyor. Barok mimari tarzından esinlenerek inşa edilmiş birden fazla yapının bulunduğu bölgede, yemyeşil bir doğa hakim.

Doğanın mucizevi güzelliklerini sunduğu Memmingen’de, yerel halkın yaşam kalitesinin yüksek olduğu ve huzurlu bir yaşantıya sahip oldukları söylenebilir. Eğitime verilen önemin yüksek olduğu kentte, okullar haricinde meslek edindirme kurslarının da çokça bulunduğu ve yerel halkın istihdam konusunda tam destek gördüğü belirtilebilir.

Tarihinin Orta Çağ dönemine kadar uzandığı şehir, Avrupa’da imzalanan ilk insan hakları sözleşmesi olan Zwölf Artikel’in resmi olarak kabul edildiği bölge aynı zamanda. Bundan ötürü insan hakları şehri olarak anılan Memmingen, tarihini günümüze kadar özenle korumuş. 140 kilometre uzaklıkta bulunan Münih’e komşu olan kent, dünyaca ünlü birkaç futbolcunun doğduğu şehir olarak da biliniyor.

2016 yılında yapılan araştırmalara istinaden; şehrin nüfusu yaklaşık 43 bin civarında iken bunun ortalama 3 binlik kısmı Türklerden oluşuyor. Ilıman bir iklime sahip olan bölge, Alplere yakınlığından dolayı özellikle kış aylarını oldukça soğuk ve yağışlı geçiriyor. Kentin yıllık ortalama sıcaklığı 7,6 derece ve en soğuk geçen dönemi ocak ayı olup, derecenin sıklıkla sıfırın altına indiği görülüyor. Yılın en sıcak geçen ve buna bağlı olarak turistlerin yoğun şekilde ziyaret ettikleri ay temmuz iken, sıcaklık değeri ortalama 16-17 derece civarında seyrediyor.

Şehrin Marketplatz isimli merkezi, hemen hemen en kalabalık olan bölgesi durumunda. Buram buram tarih kokan restore edilmiş mimari yapıları, kafe ve restoranları, hediyelik eşya dükkânları ile turistlerin ilgi odağı haline geliyor. Stadthalle Memmingen, şehrin merkezinde bulunan bir belediye binası olup, modern yapısıyla sergi, kongre, toplantı ve kültürel etkinlikler için çeşitli alternatifler sunuyor. Kiliseleri, belediye binaları, muhteşem doğaya sahip parkları bulunan Memmingen’e eğer ailenizle gideceksiniz, Stadtpark Neue Welt’i de mutlaka ziyaret etmelisiniz. Yemyeşil ve oldukça büyük bir alana sahip olan bu park, sularla çevrili durumda ve çocuklar için birbirinden eğlenceli aktiviteler sunuyor.

Türkiye üzerinden, çoğunlukla yaz aylarında uçuşların gerçekleştiği Memmingen şehrine direkt olarak gidiş seçeneği bulunmuyor. Aktarmalı bir şekilde gidilebilen Memmingen Havalimanı, kentin merkezine sadece 4 kilometre mesafede yer alıyor. Havalimanından kalkan shuttle servisler veya şehir içi ulaşımda sıklıkla kullanılan otobüslerle merkeze rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Schengen ülkeleri listesi arasında yer alan Almanya’ya seyahat etmek isteyen umuma mahsus (bordo) pasaport sahiplerinin, Schengen vizesi alması gerekiyor. Hususi (yeşil), hizmet (gri) veya diplomatik (siyah) pasaportu olanlar ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartıyla vize almadan Almanya’da bulunabilirler.