Hannover

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletine bağlı olan ve aynı zamanda bulunduğu eyaletin başkenti olan Hannover, 2000 Expo Fuarı’na ev sahipliği yapmasıyla birlikte Almanya’nın en büyük fuar şehri olarak biliniyor. Kentin güney kesiminde üniversite şehri olarak adlandırılan Göttingen, doğusunda ise Wolfsburg şehri bulunuyor. Hannover, bağlı olduğu eyaletteki Leine Nehri üzerinde konumlanıyor ve yemyeşil doğasıyla mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir destinasyon haline geliyor.

İkinci Dünya Savaşı’nda özellikle havadan aldığı bomba saldırıları sonucunda büyük oranda zarar göre şehir adeta harabeye dönmüş. Sonrasında 1946 yılında Almanya’nın eyaletlere ayrılmasıyla birlikte, Hannover şehri de Aşağı Saksonya eyaletinde yer alarak yeniden yapılanmaya gitmiş ve yıkılan tüm yapılar tekrar inşa edilmiş.

İlk zamanlarda balıkçıların yaşadığı küçük bir kasaba olan Hannover, 13. yüzyılda dünyadaki en önemli ticaret merkezlerinden biri haline gelmiş. Bunun en büyük nedenlerinden biri de şüphesiz ki Leine Nehri’nin Hannover’da bulunması ve bu nehrin ticaret anlamında çok büyük bir öneme sahip olması diyebiliriz.

2016 yılında yapılan araştırmalar; Hannover şehir nüfusunun yaklaşık 532 bin civarında olduğunu gösteriyor. Sıcak ve ılıman iklimin hâkim olduğu kentte, yıllık ortalama sıcaklık 8,7 derece civarında seyrediyor. Coğrafik olarak bulunduğu bölge sebebiyle en fazla yağışı kış aylarında alan Hannover’da, yaz aylarında ise yağış nadir olarak görülüyor ve ortalama 18-20 derece civarında sıcaklık yaşanıyor.  Eğer gezi rotanızda Hannover şehri bulunuyorsa, turistlerin de çoğunlukla tercih ettiği dönem olan mayıs – eylül ayları arasında şehri ziyaret edebilirsiniz.

Hannover, büyük yeşil alanları ve parkları, tarihi şehir merkezi, tiyatro caddesi ve alışveriş dükkânları ile turistlerin her türden beklentisini karşılayan bir tatil olanağı sunuyor.

Hayvanat bahçesine giderek 2000’in üzerinde bulunan hayvan türünü görmek için safari turuna çıkabilir, sanatseverlerin oldukça ilgisini çeken müzeleri ve galerileri gezebilir, bölgenin ünlü olan Büyük Bahçe’sine giderek, saraylardan ilham alınarak yapılan barok mimarisine sahip bu muhteşem yeşil alanı görebilirsiniz. Ayrıca Hannover’in simgesi olan devasa büyüklükteki ihtişamlı yapısına hayran kalacağınız Neues Rathaus’un kubbesine çıkarak, şehrin panoramik manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

İstanbul’dan direkt uçuşların bulunduğu Hannover Langenhagen Uluslararası Havalimanı’na ortalama 3 saat 10 dakikalık bir zaman dilimi içerisinde ulaşabilirsiniz. Havalimanının şehir merkezine olan uzaklığı 11 kilometre olup, bölgede en çok tercih edilen toplu taşıma aracı olan trene binebilir ya da otobüs veya taksi ile merkeze gidebilirsiniz. Tercihinize göre dilerseniz araç kiralayarak da şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Bölgenin oldukça gelişmiş raylı sistem hattı sayesinde, şehrin hiçbir yerinde trafik olmadığı rahatlıkla söylenebilir.

Almanya’ya gidebilmek için umuma mahsus (bordo) pasaportu olanların Schengen vizesi alması gerekiyor. Diplomatik, hususi veya hizmet pasaportu olanlar ise vize almadan 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Almanya’ya seyahat edebilirler.