Friedrichshafen

Almanya’nın güneyinde yer alan şehir, Alplerin manzarasıyla ünlü olan Konstanz Gölü’nün kıyısında eşsiz bir konuma sahip. Gölün ve Alplerin birleştiği muhteşem manzara ile Friedrichshafen kenti, ülkenin turizme katkısında oldukça önemli bir destinasyon görevi görüyor. Baden Württemberg eyaletine bağlı olan bu küçük sahil kasabasında 100’den fazla otel bulunuyor olması da bölgenin turizm açısından ne kadar gelişmiş olduğunun bir göstergesi aslında.

Tarihi geçmişi 1810’lu yıllara dayanan bölge, 1 Nisan 1956 tarihinden itibaren resmi olarak ilçe merkezi unvanını almış. İkinci Dünya Savaşı döneminden sonra yeniden yapılanmış ve hem havacılık hem de denizcilik alanında oldukça gelişmiş. Özellikle havacılık konusunda tüm dünya tarafından örnek olarak gösterilen şehir, eski dönem savaşlarında diğer ülkelerle ticaret yapmış ve birbirinden yetenekli uzmanlar yetiştirmek için bölgede eğitim merkezleri açılmış. Şehir, bu alandaki yetkinliği ile büyük derecede ilerleme kaydetmiş; hatta zeplin burada icat edilerek ilk olarak Friedrichshafen’de kullanılmış.

2016 yılında yapılan araştırmalar; Friedrichshafen şehrinin yaklaşık 59 bin nüfusu olduğunu gösteriyor. Sıcak ve ılıman iklimin hâkim olduğu bölgede sıcaklık yıllık ortalama 9,2 civarında görülüyor. Temmuz ayı en çok yağış alan dönem iken mart ayı ise oldukça kurak geçiyor. Temmuz, aynı zamanda sıcaklığın en fazla görüldüğü ay olup, sıcaklık ortalama 18 derece civarında seyrediyor. Eğer bölgeye gezi düzenlemeyi planlıyorsanız yaz aylarını tercih etmelisiniz. Bunun en büyük sebeplerinden biri de şüphesiz ki kış aylarında sıcaklığın sıfırın altına inmesi ve yaşam koşullarının zorlaşması diyebiliriz.

Eğer sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız; Alplerin tertemiz havasını solumak ve insana görsel şölen sunan manzaraları keşfedebileceğiniz Friedrichshafen şehrine gitmelisiniz. Kentte, Dornien Müzesi’ne giderek şehrin tüm tarihi havacılık geçmişini sergileyen parçaları inceleyebilir, Almanya’nın eğitim sistemini yansıtan ve görkemli bir yapıya sahip olan Friedrichshafen Okul Müzesi’ni ziyaret edebilir ve Zeplin Çeşmesi’nin önünde bolca fotoğraf çektirebilirsiniz. Bunların haricinde farklı aktivite yapmak isteyenler için kanoyla gezintiye çıkmak, bisikletle şehri turlamak, tırmanışlar yapmak veya zepline binerek eşsiz şehir manzarasının tadını çıkarırken hayatınız boyunca unutamayacağınız bir deneyim yaşamak gibi çeşitli seçeneklerin de mevcut olduğu söylenebilir.

İstanbul üzerinden Friedrichshafen Havalimanı’na (Bodensee Airport Friedrichshafen) direkt uçuşlar bulunmakla birlikte yolculuk süresi yaklaşık 3 saatlik bir zaman dilimini kapsıyor. Eğer İstanbul’dan değil de Türkiye’nin başka şehirlerinden gitmek isterseniz; öncelikle Londra, Prag ya da Berlin gibi şehirlere giderek Friedrichshafen bölgesine aktarma yapmanız gerekiyor.

Almanya’ya yolculuk yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaportu bulunanların Schengen vizesi alması gerekiyor. Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport Hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vize almadan Almanya’ya gidip kalabilirler.