Frankfurt

Almanya’nın Hessen eyaletinde bulunan Frankfurt, Main Nehri kıyısında konumlanıyor. Hessen eyaletinin en büyük şehri olan Frankfurt, Berlin, Köln, Hamburg ve Münih’ten sonra Almanya’nın büyük şehirlerinin beşinci sırasında yer alıyor.

Upuzun ve ışıl ışıl gökdelenleri ile adından söz ettiren kent, Orta Almanya’nın güney batısında yer alan en önemli ekonomi şehri olarak biliniyor. Ülkede ticaret ve finansın merkezi olarak görülen Frankfurt, Avrupa Merkez Bankası, Frankfurt Borsası ve Almanya Merkez Bankası gibi finansal anlamda büyük olan şirketleri şehrin merkezinde barındırıyor.

Frankfurt’un tarihi Orta Çağ’a kadar uzanmakla birlikte, MS 794 yılında bağımsız imparator şehri ilan edilmiş. 1562 yılından sonra Kutsal Roma İmparatorluğu’nun taçlandırma merkezi olan şehir, 1816-1866 arası Alman Birliği’ne, 1848-1849 yıllarında ise Alman Parlamentosu’na ev sahipliği yapmış.

Günümüzde, Frankfurt’un Almanya’daki merkezi konumu sayesinde havaalanı, tren garı ve dünyadaki en yoğun otoyol hattına sahip olmasıyla birlikte Avrupa’nın en önemli şehirlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.

2017 yılında yapılan araştırmalara göre; Frankfurt’un nüfusu yaklaşık 746 bin civarı olarak belirlenmiş. Şehir ılıman bir iklime sahip olup, kış aylarında zaman zaman sıfırın altında görülen sıcaklık, yaz aylarında ise bunaltıcı bir etkiye sahip olabiliyor. Almanya’nın diğer şehirlerinde de olduğu gibi Frankfurt’ta da yağış yoğun olduğundan, yolculuğa çıkmadan önce şemsiyenizi yanınıza almayı unutmamanızı öneririz.

Bölgeye yapacağınız ziyaretin zaman dilimini belirlerken, tercihinizi nisan-mayıs ya da ağustos eylül aylarından yana kullanmanızda fayda var.

Frankfurt, mimari yapıları, müzeleri, tarihi binaları, kiliseleri, dünya çapında meşhur olan gökdelenleri ve capcanlı alışveriş caddeleri ile kente gelen turistlere muhteşem bir gezi deneyimi yaşatıyor. Şehre gittiğinizde; bölgenin en büyük ve gotik tarzında mimariye sahip olan Frankfurt Katedrali’ni ziyaret edebilir, şehrin merkezinde bulunan eski opera binasının içindeki konser salonunu gezebilir, Westend-Süd bölgesinde yer alan Palmengarten Botanik Bahçesi’ne giderek, kendinizi yemyeşil doğanın büyüsüne kaptırabilirsiniz. Ayrıca, ünlü yazar Goethe’nin hayatını yansıtan ve tamamen kendisine ait olan eşyaların sergilendiği Goethe House Müzesi’ni de ziyaret etmeden Frankfurt seyahatinizi sonlandırmamalısınız.

Türkiye üzerinden Frankfurt’a büyük şehirlerden yoğun bir şekilde uçuş seferleri düzenleniyor. İstanbul ile Frankfurt arası yaklaşık 3 saat 15 dakikalık bir zaman dilimini kapsıyor. Ayrıca, Avrupa’nın en büyük demiryolu ağlarından birine sahip olan bölgeye, Almanya’nın diğer kentlerinden trene binerek keyifli bir yolculuk sonrasında ulaşabilirsiniz. Eğer önce Almanya’nın başka bir şehrine gidecekseniz, tren haricinde dilerseniz otobüsleri de tercih edebilirsiniz.

Schengen ülkelerinin bulunduğu listede yer alan Almanya’ya gitmek için Umuma Mahsus (Bordo) pasaportu bulunan vatandaşların Schengen vizesi alması gerekiyor. Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport Hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vize almadan Almanya’ya gidebilirler.