Borkum

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde yer alan Borkum, ülkenin kuzey denizine 30 kilometre mesafede bulunan yedi adaların en büyüğü olarak 1. sırada yer alıyor. Borkum Adası, resmi olarak ilk kez 1398 yılında keşfedilmeye başlanmış. İlk zamanlarda korsanlar için bir sığınak görevi gören ada, günümüzde yerini renkli plajlar, sıcak kumsallar, masmavi deniz ve şahane bir doğaya bırakmış durumda. Doğu Frizonya Adaları’ndan en büyüğü olan Borkum Adası, rüya gibi bir manzaraya tanık olabileceğiniz harika bir doğaya sahip.

Bölge nüfusu yaklaşık olarak 5200 civarında seyrederken yaz aylarında bu durum 2, hatta bazı durumlarda 3 katına çıkabiliyor. Bunun en büyük nedenleri arasında adanın şahane doğası ve insana huzur veren pozitif enerjisini sayabiliriz. Sakin bir ortam isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bu ada, yaz aylarında inanılmaz havasıyla tatilde doğa zenginliği arayışında olanların tercih noktaları arasında yer alıyor.

Borkum Adası turistler tarafından yalnızca yaz aylarında değil, ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde de tercih ediliyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri de şüphesiz ki sıcaklığın bu dönemlerde mevsim normallerine göre daha yüksek ve ılıman olması. Adanın deniz suyu tuzlu olduğundan, bölge kaplıca görevini de üstlenmiş durumda demek yanlış olmaz. Aynı zamanda sörf tutkunlarının da oldukça yoğun bir şekilde bölgeye akın ettiğini belirtebiliriz. Çünkü ada, her türlü sörf etkinliğine kapılarını açmış durumda. Bölgede bazı dönemlerde yapılan bisiklet turları ve yürüyüşler sportif tatilcilerin oldukça hoşuna giden detaylardan sadece birkaçı.

Borkum Adası, konumu itibariyle bakıldığında yalnızca bir ada parçası gibi görünse de aslında sınırları içerisinde birçok tarihi yapıyı barındırıyor. Bunlardan en önemlisi UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdırmış olan Wadden Denizi diyebiliriz. Wadden Denizi, muhteşem manzarası ve şık otelleri ile ziyaretçilerine her daim görsel şölen sunuyor. Bölgedeki en ünlü plajlardan birinin de Nordbad Plajı olduğunu söyleyebiliriz. Ada aynı zamanda oyun parkurları ve aile aktiviteleri ile ön plana çıkıyor. Ailenizle birlikte keyifli zaman geçirebileceğiniz sayısız mekânların olması bölgeyi vazgeçilmez kılan ayrıntılar arasında yer alıyor. Borkum, aynı zamanda sportif ve kültürel birçok aktiviteye de ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’den Borkum Adası’na direkt uçuş bulunmadığı için öncelikle bölgeye en yakın olan Bremen Havalimanı’na giderek oradan adaya aktarma yapmanız gerekiyor. Türkiye’den Bremen’e olan yolculuk ortalama 3-4 saat sürerken, Bremen’den Borkum Havalimanı ise yaklaşık 3,5 saatlik bir zaman dilimini kapsıyor.

Schengen ülkeleri arasında yer alan Almanya’ya gitmek için Umuma Mahsus (Bordo) pasaportu bulunanların Schengen vizesi alması gerekiyor. Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport Hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vize almadan Almanya’ya gidip kalabilirler.