Hanoi

Hanoi, Vietnam’ın başkenti ve nüfus bakamından en büyük ikinci şehridir. Ho Chi Minh şehrinin kuzeyinde ve Kızıl Nehir’in kıyısında yer alan Hanoi şehri, tarihinin her döneminde ülkenin önemli noktalarından biri olmuştur. Nguyen İmparatorluğu’nun etkisinden Fransa’ya kadar birçok imparatorluğun himayesi altına girmiş olan ülke çevre düzenlemeleri, etkinlik alanları, dini ve tarihi yapılarıyla dikkat çekmektedir.

Güzel yapılarla donatılmış olan bu şehir her dönem çok sayıda insanın ikamet ettiği noktalardan biri olmuştur.2018 yılında yapılan sayımlara göre 7,782 milyon nüfusa sahip olan Hanoi’nin nüfusu her yıl artış gösteren bir grafiğe sahip olmuştur. Ayrıca hızlı bir gelişim gösteren ülkede halkın çoğunluğu kırsal kesimde değil kentlerde yaşamaktadır. Kent merkezlerindeki yapılar genellikle gökdelen şeklinde olup, şehirde 100 milyondan fazla gökdelen olduğu bilinmektedir. Hatta Vietnam’ın en yüksek ikinci binası Landmark 72 Kulesi Hanoi’de bulunmaktadır.

Gezilecek pek çok noktası bulunan Hanoi’de popüler gezi noktalarının başında Literatür Tapınağı geliyor. Ülkede iki yüzyıldır ayakta kalmayı başarmış olan tapınak, ülkenin ilk milli üniversitesi olma özelliği taşıyor.

Aslında bilgelere adanmış yapı üniversiteye dönüştürüldükten sonra gezmek isteyenler için ziyarete açıktır. Beton yığınlarından sıkılanlar için başkentin ortasında bulunan Hoan Kiem Gölü kurtarıcı bir role sahiptir. Şehrin kabalalığından kaçabileceğiniz bu göl, Vietnam halkı için kutsal sayılan sayısız kaplumbağaya ev sahipliği yapıyor. Suyun içerisine saklanmış olan bu kaplumbağaları görmek için günde binlerce kişi buraya akın ederken, gölün ortasında yapılmış bir Kaplumbağa Kulesi bulmakta. Ayrıca bu göl çevresinde seyahat ettikten sonra göl içerisinde bulunan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi’ni gezerek Hanoi gezilecek yerlerine bir başlangıç yapabilirsiniz.