Singapur

Asya’nın Malay Yarımadası’nda bulunan Singapur Cumhuriyeti,60 küçük adadan oluşan bir şehir devletidir. Malezya ve Endonezya’yla komşu konumda bulunan ülke 719 metrekarelik bir alanı kaplamaktadır ancak yüzölçümünün büyümesi adına sürekli çalışmalar yapılmaktadır. Doldurma çalışmalarıyla sürekli büyütülmeye devam edilen ülkenin nüfusu da günden güne çoğalmaktadır.

2017 yılı nüfus sayımına göre 5 milyon kişinin yaşadığı şehir yoğun nüfusuna rağmen refah seviyesi yüksek ülkelerden biridir. Bilinen üzere ülkede yaşayan insanların yarısından fazlasının banka hesabında 1 milyon dolardan fazla para olduğu bilinmektedir. Yoksulluğun yok denecek kadar az olduğu şehirde yaşayan halkın %40’ı Singapur vatandaşı olmamakla beraber etnik yağının çoğunluğunu Çinliler oluşturmaktadır.

Birçok farklı etnik grubun ve çok sayıda insanın yaşaması sebebiyle ülke genelinde birden fazla dil konuşulmaktadır.4 dilin bir arada konuşulduğu ülkede bu durum biraz karmaşıklık yaratsa da popüler gezi yerlerinde ve alışveriş noktalarında İngilizce ağırlıklı olarak kullanılıyor. Sadece İngilizce bilerek de rahatça iletişim kurabileceğiniz ülkede Malayca, Çince ve Hintçe’de konuşulan diğer diller arasında yer alıyor. Malezya ve Endonezya’yla komşu olan ülke ekvatora oldukça yakın bir noktada bulunduğu için tropikal iklim özellikleri gözükmektedir.

Nem oranının çok fazla olması sebebiyle sıcaklıkların normalden daha fazla hissedildiği şehirde sıklıkla şiddetli yağışlar görülmektedir. Kasım-Ocak ayları arasında süren Muson yağmurları sebebiyle bu dönemlerde kapalı alanların dışına çıkmak zorlaşabilir. Yine de her mevsimde güneşin eksik olmadığı ülkede hava her dönemde sıcaktır diyebiliriz. Sıcaklıkların yüksek olması sebebiyle Singapur seyahatlerinizde valizinizi ince ancak yağmurdan koruyabilecek kapüşonu bulunan ürünleri tercih etmelisiniz.