Myanmar

Yaşanan olumsuzluklara rağmen çok fazla doğal güzelliğe ve farklı kültürlere ev sahipliği yapan Myanmar’da halkın %98’i Budizm’e inanmaktadır. Budizm dışında Hristiyanlık, Müslümanlık ve Animizm’i benimseyen küçük bir kesim bulunmakta. Çok sayıda doğal güzelliğe ev sahipliği yapan ancak yeterince reklam yapılamamı veya olumsuz şartlar sebebiyle az sayıda turist çeken ülke mevsimsel sıkıntılar da yaşanmaktadır.

Çinhindi Yarımadası’nın tümünde etkili olan Muson iklimi sebebiyle Haziran-Eylül ayları arasında çok fazla yağışın yağması sebebiyle günlük aktivitelerin icra edilmesi bile zor hale gelmektedir. Daha sıcak ve az yağmurlu bir havada gezmek isterseniz önerimiz Eylül-Şubat arası dönemi değerlendirmeniz yönünce olacaktır.

Çinhindi Yarımadası’nda bulunan Myanmar’ın komşuları arasında; Hindistan, Laos, Tayland, Çin ve Bangladeş bulunuyor. Pek çok ülkeyle sınır komşuluğu bulunan ülke Asya Kıtası’nın en fakir ülkesidir diyebiliriz. Yeraltı ve gelir kaynaklarının çıkartılıp işlenemediği ülke, politik sorunlar sebebiyle bir karmaşa halindedir. Ekonominin yıllar içerisinde alt üst olduğu Myanmar,1969 yılında yaşanan darbeyle beraber gelişmemiş ülkeler sıralamasından en fakir ülkeler sıralamasına doğru hızlıca ilerlemiştir.

Yaşanan politik kargaşayla beraber paranın değeri oldukça düşmüş ve ülkede karaborsacılık oldukça güçlenmiştir. Karmaşalar sebebiyle turist sayısının oldukça azaldığı ülkede farklı para birimlerini bozdurmak oldukça zor hale geldiği gibi döviz satış noktaları ve karaborsa satıcılar arasında oldukça farklı bozum farkları olmaya başlamıştır.