Ulan Batur

Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur, bozkır ve atlardan uzak Moğolistan’ın modernleşmiş yüzünü temsil etmektedir. Ülke başkenti olarak Orta Asya’da modernleşme örneklerini görebileceğimiz Ulan Batur, sanayileşme ve kültürel etkinliklerin kalbi olup 1,5 milyona yakın kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Eski ismi Urga olan şehir Moğolca ’da ‘’Kızıl Bahadır’’ anlamına gelmektedir. Ülkede olduğu gibi Ulan Batur’da da kullanılan para birimi Tögrög olup, Moğolca halk arasında konuşulan yaygın dildir.

Sebzelerin yetişmemesi ve çok fazla hayvan beslenmesi sebebiyle temel besin kaynaklarından biri et ürünleri olup, neredeyse tüm yemeklerin içerisinde et olduğunu görebilirsiniz. Yemeklerin yanı sıra ‘’Kımız’’ adı verilen at sütü de Moğolistan halkının sevdiği geleneksel içeceklerden biridir.

Bunun yanı sıra Hristiyanlık, Müslümanlık ve Şamanizm dinleri de az sayıda olmasına rağmen insanların inandıkları diğer dinler arasındadır. Bozkırlarında yüz yıllardır devam eden yaşamın modernleşmiş yüzünü keşfetmeye Ulan Batur Gezi Rehberi sayfamızı inceleyerek başlayabilirsiniz.