Xieng Khouang

Laos sınırları içerisinde bulunan Xieng Khouang,15.880 kilometrelik ağlı kbir platoda bulunmaktadır. Başkent Vientiane’nin batısında bulunan şehir büyük tepeleri ve dağlık alanlarıyla bilinmektedir ve ülkenin başlıca mısır üretimi yapan noktalarından biridir. Vietnam Savaşı esnasında ağır hasarlar almış, evlerin bombalandığı Xieng Khouang şehri günümüzde hasarları onarıp eski günlerine geri dönüş yapmıştır.

Şehrin tarihi araştırıldığında ortaya çıkan materyaller, medeniyetin MÖ 500 dönemine kadar dayandığı düşünülmektedir. Tunç ve Demir Çağı arası döneme ait arkeolojik bulgulara rastlanan şehir tarihin en eski dönemlerinden beri insanların hayatlarını sürdürdüğü, önemli ticaret noktalarından biri olarak bilinmektedir.

Yüksek tepeleri ve otlak alanlarıyla bilinen şehrin en UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmış olan Kavanozlar Ovası da görülmesi gereke noktalar arasında yer alıyor. Dilerseniz Xieng Khouang Gezi Rehberi sayfamızı inceleyeme devam ederek şehrin diğer önemli detaylarını keşfedebilirsiniz.